Ziua Poliţiei Române sărbătorită pe 25 Martie în Alba Iulia

Filtrează după județ

Desfășurată în: Alba

În data de 25 martie a.c., de Ziua Poliției Române și cu prilejul aniversării a 202 ani de la înființarea instituției, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a organizat activități deschise publicului, care s-au desfășurat în zona Pieței Cetății din municipiul Alba Iulia.

Polițiști de la rutieră, ordine publică, criminalistic, siguranță școlară, prevenire și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au prezentat mijloacele de intervenție și dotările autospecialelor, au interacționat cu sute de vizitatori și au primit mesajele de „La mulți ani”, din partea acestora.

Și în acest an, atelierul intitulat „Criminalist pentru o zi” s-a bucurat de un mare succes, iar copiii au fost bucuroși că au putut pune în practică, împreună cu polițiștii, tehnici de investigare criminalistică. Pentru efortul lor au fost recompensați cu legitimații de criminalist.

Nu au lipsit câinii polițiști, care au polarizat atenția tuturor vizitatorilor și și-au demonstrat abilitățile în a acorda sprijin polițiștilor.

Laboratorul de educație rutieră a fost un alt punct de atracție pentru cei mici. Regulile de circulație au fost însușite cu bucurie, iar dotările laboratorului au fost prezentate pe îndelete.

La standul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiștii acestei structuri au prezentat mijloacele din dotare, au explicat tehnicile de autoapărare și i-au provocat pe unii dintre vizitatori să poarte vesta antiglonț și casca de protecție.

Ședința festivă a avut loc la Muzeul Principia din Alba Iulia, prilej cu care, în prezența invitaților, a fost evocat momentul aniversar, au fost prezentați polițiștii avansați în gradul profesional următor și au fost acordate diplome și distincții polițiștilor care au dat dovadă de curaj deosebit sau au contribuit la salvarea de vieți omenești.

Cu acest prilej, la invitația Inspectoratului de Poliție Județean Alba, fanfara Județului Alba a susținut un recital.

Pentru organizarea activităților dedicate Zilei Poliției Române, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a fost sprijinit de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Principia, Centrul de Cultură ”Augustin Bena” al județului Alba, Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Avram Iancu” al Județului Alba, asociațiile polițiștilor Apulum Pol şi Dinamo, Corpul Național al Polițiștilor Alba și Asociația Internațională a Poliţiştilor – Regiunea I Alba. Cu prilejul Zilei Poliției Române, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba adresează mulțumiri reprezentanților autorităților locale, partenerilor, colaboratorilor și tuturor cetățenilor din județ, pe care îi asigură de faptul că vor fi, în continuare, la datorie pentru liniștea și siguranța comunității.

Alte activități:

Activități preventive desfășurate de polițiști în ultima săptămână de școală în județul Alba

În săptămâna 17 – 21 iunie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, au desfășurat activități informativ – preventive în zece unități de învățământ preșcolar, gimnazial și liceal din județul Alba, unde au interacționat cu peste 500 de elevi pe teme care privesc siguranța lor.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente