Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli – Educație în armonie și solidaritate la Mehedinți

Filtrează după județ

Desfășurată în: Mehedinți

 La data de 30 ianuarie a.c., cu prilejul ,,Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școală”, polițiștii Biroului Siguranța Școlară Mehedinți au desfășurat o activitate preventivă la Biblioteca Județeană ,,I.G. Bibicescu”, în cadrul Campaniei ,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale?  Fii informat, alege inspirat!

La întâlnire, polițiștii au abordat teme precum violența în școală, tipurile de violență, răspunderea contravențională și penală a minorilor.

Campania se desfășoară la nivel național, prin structurile de siguranță școlară ale poliției și are ca scop creșterea conștientizării în rândul elevilor, a consecințelor faptelor ce intră în sfera violenței: amenințare, bullying, agresiuni, injurii, dar și promovarea toleranței și a rezolvării pașnice a conflictelor.

În județul Mehedinți, campania se va derula în cinci școli partenere: Școala Gimnazială Gruia, Școala Gimnazială Cerneți, Școlile Gimnaziale nr. 6, nr. 7 și nr. 11 din municipiul Drobeta-Turnu Severin și are ca grup țintă elevii claselor VI-VIII, părinții și cadrele didactice.

Pentru a marca deschiderea campaniei ,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale?  Fii informat, alege inspirat!” , polițiștii au lansat în cele 5 școli partenere, un concurs de logo-uri și sloganuri pe tema ,,Siguranța Școlară”.

În acest context, fiecare clasă participantă va crea propriul logo și slogan, urmând ca lucrările să fie votate de toții elevii din școala respectivă pentru a desemna lucrarea ce va reprezenta școala în etapa județeană.

Ulterior, concursul va avea și o fază națională la care vor fi înscrise lucrările câștigătoare la nivelul fiecărui județ.

Alte activități:

Activități desfășurate de polițiștii Biroului Siguranța Școlară Mehedinți în cadrul ,,Campaniei de prevenire a criminalității, precum și de facilitare a reintegrării sociale a persoanelor private de libertate’’

La data de 03 aprilie a.c., polițiștii Biroului Siguranţa Şcolară și Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin  în parteneriat cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mehedinți

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente