Structurile M.A.I. din județul Mureș, alături de copii, în prima săptămână de școală

Desfășurată în: Mureș

Polițiștii, jandarmii, pompierii, specialiștii A.N.A. și A.N.I.T.P din județul Mureș au fost alături de elevi, în prima săptămână de școală, pentru siguranța acestora.

Activităţile s-au desfășurat în scopul asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în unităţile de învăţământ, astfel încât procesul instructiv-educativ să se desfăşoare într-un mediu sigur pentru elevi şi cadrele didactice:

Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi cadrelor didactice, polițiștii au desfășurat zilnic activități în dispozitivele de menținere a ordinii și siguranței publice, incluzând unitățile de învățământ preuniversitar în traseele de patrulare, în special în timpul sosirii și plecării elevilor de la cursuri.

La deschiderea anului școlar din 9 septembrie, polițiștii rutieri au fost prezenți în zonele grădinițelor și școlilor, care sunt intens circulate, pentru a menține siguranța în trafic.

De asemenea, polițiștii au instruit șoferii autobuzelor destinate transportului de elevi cu privire la normele rutiere și la conduita pe care trebuie să o respecte în timp ce transportă copiii.

Încă din primele zile, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiști de la diverse structuri și în colaborare cu partenerii instituționale s-au aflat în rândul elevilor și preșcolarilor, în cadrul unor activități informativ-preventive .

În acest context, au fost prezentate principalele obiective ale Campaniei naționale ,,Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția”, pentru dezvoltarea de către elevi a curajului de a discuta deschis despre probleme și de a solicita sprijinul autorităților sau al profesorilor în situațiile de risc.

Activitățile specifice pentru un mediu școlar sigur continuă pe tot parcursul anului școlar.

Alte activități:

Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului.

Sari la conținut