„Școala Altfel”, alături de polițiștii sălăjeni

Filtrează după județ

Desfășurată în: Sălaj

Alături de polițiștii sălăjeni, peste 500 de elevi au aflat cum să prevină delincvența juvenilă, bullying-ul sau consumul de substanțe interzise, în cadrul activităților dedicate programului național „Şcoala Altfel”.

Polițiștii Biroului pentru Siguranță Școlară și cei ai Biroului de Analiză și Prevenire  a Criminalității, alături de polițiștii Serviciului Rutier, cei ai Serviciului Criminalistic și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat activități informativ preventive împreună cu elevi din unitățile de învățământ din județul Sălaj, în cadrul Programului național „Școala Altfel”.

Tematica prezentată de poliţişti în interacţiunea lor cu elevii a fost axată pe prevenirea consumului de alcool, droguri sau alte substanțe psihoactive în rândul copiilor și tinerilor, prevenirea și reducerea faptelor de violență verbală, fizică, psihologică – bullying, emoțională, sexuală, socială, culturală și cibernetică – cyberbullying, în rândul copiilor și tinerilor, activități preventive pe linia delincvenței juvenile, prevenirea comportamentelor antisociale, a violenţei în mediul şcolar, răspunderea penală a minorilor, prevenirea portului fără drept de obiecte periculoase, prevenirea victimizării prin accidente rutiere, prevederi legale privind operațiunile cu obiecte pirotehnice.

Pentru reducerea riscului de implicare a micilor participanţi la trafic în accidente de circulaţie, poliţiştii rutieri le-au explicat semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere şi a semnalelor poliţiştilor rutieri, cum să traverseze corect strada şi cum să circule pe drumurile publice.

În cadrul acțivităților desfășurate, polițiștii sălăjeni au pus la dispoziția elevilor un covor rutier, destinat, în special, pietonilor și bicicliștilor, cu ajutorul căruia, copiii prezenți au învățat, prin exemple practice oferite de polițiști, cum să circule corect și care este semnificația principalelor indicatoare rutiere.

Covorul rutier pus la dispoziție de polițiști reproduce fidel situațiile care pot fi întâlnite în trafic, fiind prevăzut cu treceri de pietoni, carosabil, intersecții în sens giratoriu, piste pentru biciclete, acostament etc..

În activitățile preventive derulate, copiii și tinerii au fost implicaţi într-o serie de jocuri educative, concursuri cu caracter educativ – preventiv și sesiuni de informare, organizate de polițiștii sălăjeni special pentru ei. Totodată, elevii au avut posibilitatea să observe îndeaproape trusa criminalistică, autospeciala poliției rutiere și autoturismele de serviciu din dotarea poliţiştilor sălăjeni, au asistat la o demonstrație de amprentare, la prezentarea mijloacele specifice de intervenție, a echipamentului luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale şi a aparaturii din dotarea poliţiştilor.

Alte activități:

Siguranța în unitățile de învățământ, prioritate a polițiștilor și jandarmilor sălăjeni

În data de 14 martie, peste 100 de polițiști și jandarmi din județul Sălaj au organizat şi au executat o acţiune comună, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ din județul Sălaj, în vederea prevenirii și combaterii absenteismului școlar, a consumului de tutun și băuturi alcoolice, în rândul elevilor

Citește tot »

Acțiuni preventive desfășurate de polițiștii sălăjeni, pentru siguranța cetățenilor și prevenirea victimizării acestora în perioada 26-29 februarie a.c.

În perioada 26 – 29 februarie a.c., polițiștii Biroului Siguranța Școlară, împreună cu cei ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul polițiștilor din cadrul polițiilor orășenești Șimleu Silvaniei și Jibou și al celor din cadrul secțiilor de poliție rurală Sărmășag și Crasna, au desfășurat acțiuni, pe linia prevenirii și combaterii victimizării minorilor și pentru informarea corectă a cetățenilor

Citește tot »

Campania națională ,,TU ȘTII CE CONSECINȚE POT AVEA FAPTELE TALE? FII INFORMAT, ALEGE INSPIRAT!” a debutat și în județul Sălaj

În fiecare an, la 30 ianuarie, se sărbătorește Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală, această dată reprezentând ziua în care s-a stins din viață Mahatma Gandhi, simbolul nonviolenţei în lume. Cu această ocazie, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliției Române și Ministerului Educației, va fi demarată Campania pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente