Rezultatele concursul județean de creație cu tema ,,Siguranța Școlară” în județul Dolj

Filtrează după județ

Desfășurată în: Dolj

,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”

Astăzi, 12 martie, polițiștii Biroului Siguranța Școlară, alături de reprezentanți din cadrul Asociației pentru Copii și Tineri Pro Reziliența, i-au premiat pe elevii care au câștigat concursul de creație din cadrul Campaniei pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară, ce a constat în elaborarea unui logo privind siguranța școlară și un slogan sugestiv temei.

Campania este implementată la nivelul județului Dolj, de către polițiștii Biroului Siguranța Școlară în rândul elevilor din clasele VI-VIII din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Mihai Viteazul”, Școlii Gimnaziale ,,Traian”, Școlii Gimnaziale ,,Decebal”, din municipiul Craiova, precum și în rândul elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale Castranova și Școlii Gimnaziale Malu Mare.

Astfel, la data de 06 martie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj s-a întrunit comisia de evaluare județeană formată din polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară, reprezentanți desemnați de la nivelul fiecărei unități de învățământ participante, precum și reprezentanți din cadrul Federației Naționale a Părinților – filiala Dolj, Consiliului Județean al Elevilor Dolj și Asociației pentru Copii și Tineri Pro Reziliența, scopul acestora fiind de a evalua lucrările realizate de elevii participanți.

În urma activității de votare a acestora, au reieșit următoarele rezultate:

– LOCUL I: Școala Gimnazială Castranova – structura Școala Gimnazială Puțuri, clasa a VII-a

– LOCUL II: Școala Gimnazială Castranova, clasa a VIII-a

– LOCUL III: Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul” Craiova, clasa a VII-a A.

Elevii au fost premiați cu diplome, cupe, bilete la cinema și la un parc de aventură, cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor și Asociației pentru Copii și Tineri Pro Reziliența.

Obiectivul activităților desfășurate în cadrul campaniei este acela de a forma comportamente nonviolente și atitudini pozitive în rândul elevilor, bazate pe respect, empatie, responsabilitate si colegialitate. Siguranța elevilor și a personalului didactic în incinta unităților de învățământ preuniversitar și în zona adiacentă a acestora constituie una din condițiile fundamentale pentru organizarea unui proces educațional de calitate, performant.

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente