Activități preventive de “Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală” la Bistrița-Năsăud

Filtrează după județ

Desfășurată în: Bistrița-Năsăud

,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!” – Campanie de conștientizare a consecințelor asociate faptelor de violență școlară, derulată de polițiștii Biroul Siguranța Școlară Bistrița-Năsăud, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Ieri, 30 ianuarie, în contextul Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală, a fost lansată campania ,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”. Campania este derulată de Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Consiliul Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud și este adresată elevilor de gimnaziu.

Campania se desfășoară la nivel național, prin structurile de siguranță școlară ale poliției și are ca scop creșterea conștientizării în rândul elevilor, a consecințelor faptelor ce intră în sfera violenței școlare: amenințare, bullying, agresiuni, injurii, dar și promovarea toleranței și a rezolvării pașnice a conflictelor. Totodată, activitățile desfășurate sunt menite să sensibilizeze elevii să adopte comportamente bazate pe toleranță și respect.

În județul Bistrița-Năsăud campania se va derula în intervalul ianuarie-iunie 2024, în 5 școli partenere din Bistrița, Sângeorz-Băi, Lechința și Livezile. Activitățile vor fi susținute de polițiștii Biroului Siguranță Școlară Bistrița-Năsăud și au ca grup țintă elevii claselor VI-VIII din școlile partenere, precum și părinții și cadrele didactice. Tot în cadrul campaniei este organizat un concurs de logo-uri și slogane pe tema ,,Siguranța școlară”. Fiecare clasă participantă va crea propriul logo și slogan, lucrări ce vor putea fi votate de toți elevii din școala respectivă pentru a desemna lucrarea ce va reprezenta școala în etapa județeană. Concursul va avea și o fază națională la care vor fi înscrise lucrările câștigătoare la nivelul fiecărui județ.

Alte activități:

Acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiștii Biroului Siguranța Școlară Bistrița-Năsăud, Ordine Publică și Prevenire pe 18 aprilie a.c.

La data de 18 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică Bistrița și polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat și desfășurat acțiuni pentru siguranța elevilor, prevenirea absenteismului școlar, a consumului de tutun, precum și prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri. Totodată, s-a acționat și pentru prevenirea delincvenței juvenile.

Citește tot »

Acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiștii Biroului Siguranța Școlară Bistrița-Năsăud, Ordine Publică și Prevenire pe 11 aprilie a.c.

La data de 11 aprilie a.c., în intervalul orar 09.00-15.00, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița – Biroului Ordine Publică, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mărișelu și polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au acționat în vederea prevenirii absenteismului şcolar și victimizării minorilor.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente