Sari la conținut

Proiect preventiv „Împreună împotriva drogurilor” Giurgiu

1. Denumire proiect: Împreună împotriva drogurilor

2. Inițiatori: Biroul Siguranță Școlară Giurgiu, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității Giurgiu și Serviciul de Ordine Publică Giurgiu

3. Context general:
Combaterea fenomenului privind consumul și traficul ilicit de droguri sau/și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive reprezintă o prioritate pentru Poliția Română.

La nivelul județului Giurgiu, consumul și traficul de droguri se încadrează în trendul național, fiind un fenomen în creștere cu implicații în ceea ce privește unitățile de învățământ și zona adiacentă acestora, dar și în legătură cu elevi ai acestor instituții – posibili consumatori de droguri.

4. Scopul proiectului: Dezvoltarea capacității și a gradului de implicare a tuturor organizațiilor cu preocupări în domeniul prevenirii consumului de droguri, pentru dezvoltarea de activități tematice în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani în județul Giurgiu.

5. Obiectivele proiectului:

  • Dezvoltarea parteneriatelor cu organizații comunitare și alte părți interesate pentru a crea o abordare unitară a prevenirii consumului de droguri;
  • Creșterea gradului de dezvoltare a abilităților sociale și emoționale în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 14 ți 18 ani, pentru a face față tentației de a consuma droguri;
  • Creșterea gradului de conștientizare în rândul cadrelor didactice și părinților cu privire la efectele negative ale consumului de droguri în rândul grupului – țintă.

6. Grup țintă: Elevii claselor gimnaziale (VII și VIII) și liceale din unitățile de învățământ din județul Giurgiu, precum și cadre didactice și părinți.

7. Durata proiectului: Mai 2023 – aprilie 2024

8. Direcții de acțiune:

  • Furnizarea de informații și recomandări pe tema consumului de droguri, inclusiv prin amenajarea în școli și licee a unor panouri cu materiale preventiv-educative;
  • Organizarea de prelegeri și prezentări despre riscurile și efectele consumului de droguri, inclusiv despre dependența fizică și cea psihologică.

9. Materiale suport realizate:

  • Flyere;
  • Pliante;
  • Broșuri;
  • Afișe.
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului.

Articole recente