Proiectul educaţional „PREVENTIN” – Elevi și profesori în dialog cu polițiștii din Mehedinți

Filtrează după județ

Desfășurată în: Mehedinți

La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Siguranța Şcolară Mehedinți au desfășurat activități informativ-preventive în cadrul Proiectului educaţional „PREVENTIN”, la Școala Gimnazială din comuna Bâcleș.

În cadrul dialogului cu elevii și cadrele didactice au fost abordate subiecte referitoare la prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, prevenirea și reducerea faptelor de violență, respectiv a consumului de droguri, alcool și tutun.

O temă distinctă a reprezentat-o prevenirea infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale, elevii fiind informați despre cadrul legal și măsurile de protecție antivictimală.

Un alt subiect abordat a fost siguranța rutieră, riscurile digitalizării prin accesarea rețelelor de socializare, dar și fenomenul de bullying-ului.

 Scopul întâlnirii de astăzi îl reprezintă creșterea gradului de conștientizare a elevilor din județul Mehedinți cu privire la riscurile comportamentelor deviante și delincvente asupra dezvoltării personale și vieții ulterioare ca tineri și adulți.

Alte activități:

Activități desfășurate de polițiștii Biroului Siguranța Școlară Mehedinți în cadrul ,,Campaniei de prevenire a criminalității, precum și de facilitare a reintegrării sociale a persoanelor private de libertate’’

La data de 03 aprilie a.c., polițiștii Biroului Siguranţa Şcolară și Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin  în parteneriat cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mehedinți

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente