Polițiștii i-au premiat pe elevii câștigători ai concursului „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”

Filtrează după județ

Desfășurată în: Caraș-Severin

Concursul organizat în baza campaniei educativ-preventive „TU ȘTII CE CONSECINȚE POT AVEA FAPTELE TALE? FII INFORMAT, ALEGE INSPIRAT!”, a ajuns la final săptămâna trecută, în Caraș-Severin, iar polițiștii Biroului de Siguranța Școlară s-au aflat în mijlocul elevilor câștigători din cadrul Școlii Gimnaziale Ezeriș, pe care i-au felicitat și recompensat pentru munca depusă, cu surprize dulci și plachete personalizate, acordate cu sprijinul reprezentanților Asociației Internaționale a Polițiștilor-Regiunea 1 Caraș-Severin și Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual Caraș-Severin.

Scopul acestei campanii îl reprezintă conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară, de către elevii de gimnaziu.

Campania a demarat la data de 30 ianuarie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliției Române și Ministerului Educației.

Aceasta se derulează la nivel național, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în perioada ianuarie – iunie 2024, conform Calendarului anului școlar pe module pentru anul 2023 – 2024, vizând informarea elevilor cu privire la noțiuni din domeniul juridic, dar și a părinților pentru identificarea comportamentelor de risc și a situațiilor vulnerabile la care pot fi expuși elevii, astfel încât fenomenul de victimizare a minorilor să fie semnificativ diminuat.

Felicitări tuturor participanților!

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente