Polițiștii harghiteni în cadrul Programului ,,Săptămâna Școala Altfel”

Filtrează după județ

Desfășurată în: Harghita

La data de 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita – Biroul Siguranță Școlară, au desfășurat acțiuni în cadrul programului ,,Săptămâna Școala Altfel” la Colegiul Reformat Backamadarasi Kis Gergely din municipiul Odorheiu Secuiesc.

Conform Planului Național Cadru de Acțiune pentru siguranța școlară, au fost prezentate două activități preventiv-educative cu tema bullying la clasele gimnaziale. Prima activitate a fost axată pe prezentarea efectelor negative ale bullyingului, accentuând conștientizarea elevilor că oricine poate deveni victimă și dezvoltarea unui sentiment de solidaritate pentru a face comportamentul abuziv intolerabil. De asemenea, au fost discutate aspecte legislative referitoare la comiterea infracțiunilor și consecințele încălcării legii penale de către minori, precum și modalități corecte de gestionare a situațiilor de bullying/cyberbullying.

În cadrul celei de-a doua activități preventiv-educative au fost prezentate informații privind răspunderea penală a minorilor și prevenirea consumului de substanțe interzise. Au participat 88 de elevi, iar scopul a fost prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării minorilor. Aspectele legislative referitoare la comiterea infracțiunilor și consecințele încălcării legii penale de către minori au fost discutate în detaliu, împreună cu efectele negative ale violenței, promovând solidaritatea între elevi pentru a combate astfel de comportamente abuzive.

La această acțiune au participat și reprezentanți ai Centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Harghita, care au adus contribuții importante în cadrul discuțiilor. Biroul Siguranță Școlară va continua aceste acțiuni preventive și educative pentru a promova un mediu școlar sigur și sănătos pentru toți elevii.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente