Polițiștii din Harghita organizează activități educative în școli pentru prevenirea violenței și a consumului de droguri

Filtrează după județ

Desfășurată în: Harghita

,,Proiect local pentru diminuarea violenței și conștientizarea riscurilor printre elevi,, în trei licee din Miercurea Ciuc.   

La data de 6 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară a Inspectoratului de Poliție Județean Harghita au desfășurat activități psiho-educative în cadrul unui proiect local în trei unități de învățământ din Miercurea Ciuc.

Scopul principal al acestor activități a fost diminuarea fenomenului violenței în mediul școlar, dar și informarea și prevenirea consumului alcool, tutun și droguri.

La activități au participat peste 80 de elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a. În cadrul întâlnirilor s-au abordat diverse teme precum modalitățile de evitare a violenței, rolul comunicării eficiente și al asertivității în gestionarea situațiilor de conflict, dar și efectele devastatoare ale consumului de droguri.
De asemenea, s-au discutat implicațiile dependenței de droguri și influența pe care anturajul o poate avea asupra elevilor.

Activitățile educaționale au avut ca scop nu doar informarea elevilor despre riscurile asociate consumului de substanțe interzise și violenței, ci și dezvoltarea unui comportament responsabil și conștient în rândul tinerilor.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară continuă să colaboreze cu unitățile de învățământ din județ pentru a contribui la creșterea gradului de siguranță și conștientizare în rândul elevilor.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente