Polițiștii au fost prezenți și au organizat multiple activități de educație pentru siguranță în cadrul taberelor de vară din Mureș

Desfășurată în: Mureș

Pe timpul verii și mai cu seamă a vacanței școlare, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș exploatează orice oportunitate pentru a fi în continuare alături de copii și a le transmite cele mai importante recomandări în vederea prevenirii victimizării.

Astfel, de la începutul vacanței, polițiștii au fost prezenți și au organizat multiple activități de educație pentru siguranță în cadrul taberelor de vară de la Reghin, Apalina, Sâncraiu de Mureș, Luduș, Suseni și Grebenişu de Câmpie.

Discuțiile au fost de fiecare dată adaptate vârstei lor, iar pentru înțelegerea celor mai importante recomandări în domeniul educației rutiere, prevenirii violenței și conștientizării efectelor nocive ale consumului de substanțe interzise, polițiștii au abordat jocuri interactive sau de rol, utilizând materiale informative, dar și covorașul sau laboratorul de educație rutieră .

De asemenea, în cadrul întâlnirilor, cei mici au fost informați cu privire la dispariții, măsurile de siguranță în cazul rătăcirilor dar și responsabilitatea în ceea ce privește apelul la 112, în virtutea campaniilor aflate în derulare.

Săptămâna aceasta, polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroul Siguranța Școlară și Serviciul Criminalistic s-au întâlnit cu peste 50 de tineri  în cadrul Taberei de Vară de la Apalina, pentru a le explica ce sunt comportamentele violente, cum se manifestă și cum pot fi gestionate, pentru siguranța lor și a celor din jur.

Și de această dată, un subiect important a fost reprezentat de prevenirea și conștientizarea efectelor negative generate de consumul de droguri. Pentru a aborda în detaliu această temă, la întâlnire au fost prezenți specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Târgu Mureș, care au împărtășit informațiile de specialitate în domeniu.

Întâlnirea a fost completată și de momente demonstrative, ale câinelui de urmă, sub supravegherea atentă a colegilor noștri, din cadrul Serviciului Criminalistic. Activitățile de acest fel continuă și în perioada următoare pentru prevenirea victimizării minorilor și pentru formarea timpurie a unor comportamente preventive.

Alte activități:

Măsurile dispuse de structurile M.A.I. din județul Mureș în contextul începerii noului an de învăţământ preuniversitar 2024- 2025

Consolidarea climatului de siguranţă în mediul şcolar continuă să reprezinte o prioritate naţională, iar pentru realizarea acestui deziderat este necesară menținerea eforturilor conjugate din partea instituţiilor responsabile şi o abordare unitară a problematicii la nivelul tuturor unităţilor administrativ teritoriale, astfel încât procesul instructiv-educativ din unităţile de învăţământ preuniversitar să se desfăşoare într-un mediu sigur pentru elevi şi cadrele didactice.

Citește tot »
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente