Polițiștii au demarat și în județul Harghita, campania „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”

Filtrează după județ

Desfășurată în: Harghita

Conștienți de impactul pe termen lung al delicvenței juvenile asupra celor implicați și a efectelor negative asupra mediului școlar, polițiștii au demarat și în județul Harghita, campania „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!„.

Prin această campanie, Poliția Română se angajează să creeze un climat de siguranță în incinta școlilor și în zonele adiacente, contribuind astfel la un mediu educațional propice dezvoltării armonioase a elevilor. Educația și conștientizarea devin instrumente puternice în prevenirea violenței și îmbunătățirea calității actului educațional.

Astăzi,  în contextul marcării „Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală”, a.c., s-a lansat și concursul de creație cu tema „Siguranța Școlară„.

Polițiștii încurajează participarea elevilor la acest concurs, unde creativitatea lor poate contribui la promovarea unui climat de învățare pozitiv și sigur.

Concursul, care se va desfășura în perioada 30 ianuarie – 25 martie a.c., se adresează elevilor claselor a VI-a – a VIII-a din cinci unități de învățământ din județ nostru. Participanții vor concura prin realizarea unui logo și a unui slogan pe tema „Siguranța Școlară„, urmărindu-se formarea unui comportament nonviolent și dezvoltarea spiritului civic.

În cadrul fazei locale a competiției vor fi desemnate trei lucrări câștigătoare, corespunzătoare locurilor 1, 2 și 3. Lucrarea clasată pe primul loc va reprezenta localitatea la etapa națională a competiției.
Câștigătorii la nivel național vor fi selectați în perioada 14-20 martie 2024, iar anunțul oficial al acestora va fi făcut la data de 25 martie 2024.
În săptămânile viitoare, se planifică desfășurarea unor activități de prevenire a violenței destinate tuturor claselor de gimnaziu din cele cinci unități de învățământ. Inițiativa are ca scop promovarea unui mediu școlar sigur și respectuos, abordând teme relevante pentru prevenirea violenței în rândul elevilor.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente