Polițiștii argeșeni au dezvăluit elevilor secretele profesiei lor

Filtrează după județ

Desfășurată în: Argeș

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Argeș au desfășurat activități de promovare a meseriei de polițist la Liceul Teoretic ,,Ion Barbu” din Pitești.

Elevii clasei a XI-a au fost ghidați să pornească de la propriile experiențe, ca motivare de a se orienta între multiplele specializări disponibile în cadrul Poliției Române.

Adolescenții interesați de o carieră profesională în poliție, au avut ocazia de a primi răspunsuri la întrebări, chiar de la polițiști. Au fost prezentate cerințele de recrutare, pașii de urmat pentru admiterea în unitățile de învățământ, modele ale documentelor și detaliile privind etapele de desfășurare a concursurilor de admitere.

Probabil cel mai interesant pentru copii a fost expunerea unor experiențe din activitatea polițiștilor, aspecte practice, riscurile pe care le poate implica profesia de polițist, dar și satisfacția activității desfășurate în slujba cetățenilor.

Activitățile poliţiştilor argeșeni de promovare a profesiei de polițist vor continua şi în perioada următoare, în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Poliției Române, pentru a veni în sprijinul tinerilor care doresc o carieră profesională în structurile noastre.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente