”ORA DE EDUCAȚIE ALTFEL, EDUCAȚIE PENTRU VIAȚĂ!” – Jurnalul de Brăila

Filtrează după județ

Desfășurată în: Brăila

Săptămâna aceasta polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au continuat activitățile preventive în cadrul Campaniei de informare a preșcolarilor și elevilor ”Ora de educație altfel, educație pentru viață!”, derulate în unitățile de învățământ din județul Brăila în cadrul Programului Național Școala Altfel.

Astfel, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și cei ai Biroului Proximitate s-au întâlnit cu elevii școlilor gimnaziale ”Ion Creangă”, ”I.L. Caragiale”  și ”Mihail Kogălniceanu” din municipiul Brăila și le-au reamintit despre comportamentele legale pe care aceștia trebuie să le adopte atât în unitatea de învățământ, cât și acasă sau pe stradă.

De asemenea, elevilor le-au fost prezentate aspecte referitoare la infracțiunile contra persoanei și infracțiunile contra patrimoniului, noțiunea de contravenție, diferența dintre furt, tâlhărie și însușire a bunului găsit, ce înseamnă lovirea sau alte violențe și cum este aceasta pedepsită, precum și care este regimul materialelor pirotehnice și care este vârsta legală de la care miorii le pot achiziționa și utiliza.

Totodată, elevii au discutat cu polițiștii de siguranță școlară despre cum sunt încadrate anumite comportamente manifestate la școală în contravenții sau infracțiuni și despre consecințele pe care acestea le pot avea asupra climatului în unitatea de învățământ sau asupra viitorului celor care le comit. Pentru a se asigura că fiecare copil va avea o vacanță de iarnă reușită, polițiștii brăileni reamintesc și pe această cale faptul că fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agreement, în mijloace de transport în comun sau în instituții publice, unități de învățământ a obiectelor fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire (de tipul: briceag, cuţit, pumnal, box etc.) ori a substanţelor iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant constituie infracțiune!

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente