Nonviolența în școli, prioritatea polițiștilor dâmbovițeni

Filtrează după județ

Desfășurată în: Dâmbovita

Pentru a marca Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală, sărbătorită în fiecare an la data de 30 ianuarie, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și cei de la structurile de ordine publică, împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița, au desfășurat pe parcursul zilei de ieri, activități informativ-preventive în unitățile de învățământ de pe raza întregului județ.

Astfel, polițiștii au organizat 146 de sesiuni de informare în 111 unități de învățământ, beneficiari fiind peste 3400 de elevi și 153 de cadre didactice.

În acest context, au fost abordate teme precum violența în școală, tipurile de violență, precum și răspunderea penală și contravențională a minorilor.

Totodată, au fost dezbătute aspecte legate de consecințele asociate consumului de tutun sau droguri, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, principalele cauze pe fondul cărora se produc accidentele de circulație și măsurile pe care trebuie să le adopte fiecare pentru a preveni astfel de evenimente nefericite.

Precizăm că în perioada următoarea vor fi desfășurate asemenea activități, siguranța școlară fiind o prioritate a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente