Liceenii în vizită la sediul Inspectoratului de Poliție Călărași din 16 februarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Călărași

În data de 16 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost vizitați de elevii din cadrul Colegiul „Sandu Aldea” Călărași și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Călărași.

Astfel, inspectorul-șef, comisar-șef de poliție Dumitrașcu Petronel, alături de polițiști din cadrul Biroului de Siguranța Școlară, Serviciului Resurse Umane, Serviciului Cabinet, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au desfășurat o activitate de informare a elevilor, cu privire la ce înseamnă meseria de polițist, în ce constă aceasta, dar și riscurile la care se expun, ulterior explicându-le modalitatea în care aceștia pot urma această meserie.

De asemenea, aceștia au manifestat interes și în momentul în care luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale le-au prezentat o parte din armamentul din dotare.

 La întâlnirea cu liceeni au participat și doi studenți din cadrul Academiei de Poliție „Alexandu Ioan Cuza” București, aflați în efectuarea stagiului de practică la Inspectoratul de Poliție Județean Călărași  care au răspuns curiozităților cu privire la condițiile de cazare și despre cum decurg cursurile într-o școală de poliție.

Acest gen de activități va fi multiplicat la nivelul tuturor liceelor din județ, astfel încât o carieră în poliție să constituie pentru tineri o alternativă demnă de luat în calcul pentru viitorul lor.

Alte activități:

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași continuă activitățile în unitățile de învățământ pe 26 aprilie a.c.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Călărași, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului Criminalistic, Poliției Municipiului Călărași, Serviciului Rutier și Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative au desfășurat activități la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași și la Grădinița cu program prelungit  „Step by Step” Călărași.

Citește tot »

Activități educativ-preventive desfășurate de polițiștii din Călărași pe 12 aprilie a.c.

polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Călărași și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități în cadrul campaniei privind conştientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar – „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente