Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției

Misiunea Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) este de a proteja și promova drepturile copiilor din România.

Atunci când vorbim de copiii aflați în diferite situații de vulnerabilitate, rolul nostru este de a folosi toate pârghiile legale și instituționale pentru a ne asigura că drepturile celor pe care îi servim sunt respectate.

Credem în potențialul evolutiv al fiecărui copil, precum și în dreptul lor la demnitate, familie și incluziune pe toate palierele vieții sociale.

Pentru a atinge acest deziderat, suntem conștienți că este nevoie de un efort coordonat al tuturor instituțiilor publice centrale și locale cu atribuții directe sau tangente în protecția și promovarea drepturilor copiilor. Pe de altă parte, încurajăm și sprijinim implicarea societății civile și a tuturor actorilor sociali pentru promovarea unei abordări incluzive, în spiritul drepturilor omului în ceea ce privește copiii.

ANPDCA își propune, în egală măsură, să își exercite atribuțiile în spiritul deschiderii și al apropierii de oameni. Principiul pe care ni-l asumăm în această misiune este acela că ”fiecare copil contează”. 

link pagină web: – aici.

Puteți consulta harta Serviciilor Sociale în România  – aici.

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente