Elevii buzoieni sfătuiți antivictimal de polițiști şi de specialiştii antidrog pe 2 aprilie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Buzău

          În ziua de 2 aprilie a.c., ofițerii de prevenire, împreună cu reprezentanţi din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Buzău,  au desfășurat activități cu caracter preventiv – educativ la Școala Gimnazială nr.3 “Dr. Ilie Pavel” Râmnicu Sărat şi din cadrul  Liceului “Victor Frunză” Râmnicu Sărat.

Sub sloganul „Dincolo de aparenţe”, au fost dezbătute aspecte privind riscurile asociate consumului de substanţe interzise. Celor aproximativ 200 de beneficiari le-au fost supuse atenţiei contexte şi scenarii de pericol în care ar putea ajunge, sub falsa impresie a unei stări de bine, trecătoare.

Poliţiştii de la Siguranţa Școlară, împreună cu proximiştii, au abordat, tot ieri, teme precum prevenirea infracţiunilor comise cu violență, a absenteismului şi abandonului şcolar și cunoaşterea problemelor cu care se confruntă elevii în vederea stabilirii unor relaţii de parteneriat pentru creşterea gradului de siguranţă. Discuţiile i-au avut ca parteneri pe elevii şcolilor gimnaziale nr.11 şi nr.7, din municipiul Buzău.

Elevilor unităţilor de învăţământ le-a fost atrasă atenţia cu privire la formele de manifestare a bullying-ului cu accent pe cunoașterea cauzelor și identificarea soluțiilor de combatere și formarea deprinderilor de siguranță personală prin dezvoltarea capacității de recunoaștere a vulnerabilităților pentru siguranța proprie.

La activități au participat peste 50 de elevi, cadre didactice și părinți au primit din partea poliţiştilor pliante cu recomandări preventive de care ar trebui să ţină cont pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente