Conferința „impactul criminalității organizate asupra societății – riscuri, vulnerabilități și modalități de prevenire”

Filtrează după județ

Desfășurată în: Iași

În perioada 15 – 16 noiembrie a.c., în municipiul Iași, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Române și Inspectoratul de Poliție Județean Iași – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au organizat un eveniment regional în cadrul ,,Campaniei de conștientizare cu privire la fenomenul criminalității organizate, a impactului acestui fenomen asupra societății și la drepturile victimelor fenomenului.”

La data de 16 noiembrie a.c., la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” – Aula Magna ,,Mihai Eminescu”, din municipiul Iași, a fost organizată conferința „Impactul criminalității organizate asupra societății – Riscuri, vulnerabilități și modalități de prevenire”, în cadrul căreia au fost prezentate și dezbătute temele campaniei de conștientizare cu privire la fenomenul criminalității organizate, respectiv criminalitatea cibernetică, traficul și consumul de droguri și traficul de persoane, toate din sfera activităților de criminalitate organizată.

La conferința regională au fost prezenți peste 170 de participanți, reprezentanți ai societății civile, autorități publice locale, psihologi, consilieri școlari, studenți și cadre didactice.

Totodată, alături de persoanele din comunitatea locală, au participat și reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției Române, precum și ai structurilor de analiză și prevenire a criminalității, respectiv siguranță școlară, din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Galați, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane din respectivele județe.

În cadrul conferinței, pe componenta de securitate cibernetică, au fost invitați parteneri din cadrul proiectelor preventive, implementate în prezent de Poliția Română, Siguranța On-line și Eroii Internetului, de la Asociația ADFABER (domnul Alin Chiriac), de la Team Extension România (doamna Eliza Negoi), precum și directorul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Române (domnul comisar-șef de poliție Sorin Stănică), reprezentanți ai Facultăților de Drept, Informatică și Filozofie, care au susținut, într-o manieră interesantă și atractivă pentru public, prezentări de specialitate pe tema prevenirii criminalității informatice.

De asemenea, în domeniul prevenirii traficului și consumului de droguri, au fost invitați ca reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog (domnul Bogdan Gheorghe, medic), Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al Judeţului Bacău (domnul Radu Năforniță), Universitatea ,,Alexandru Ioan Cauza” – Facultatea de Filosofie și Științe Social – Politice (doamna conf. univ. dr. Mihaela Rădoi).

Totodată, pe componenta traficului de persoane, au susținut prezentări reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (domnul comisar-șef de poliție Marius Burcea), precum și reprezentanți ai Asociației Alternative Sociale Iași (doamna Manuela Niță), reprezentanți ai Universitatea ,,Alexandru Ioan Cauza” – Facultatea de Drept (domnul lect. univ. dr.  Mihai Dunea),  prezentările temelor abordat fiind urmate, la final, de sesiuni de întrebări și discuții cu publicul.

Evenimentul a avut rolul de a promova consolidarea cooperării la nivel local și regional între reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu, dar și rolul de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la fenomenul criminalității organizate.

Alte activități:

Activități preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 23 aprilie a.c.

La data de 23 aprilie 2024, în baza Proiectului de prevenire a violenţei psihologice-bullying ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING și a acțiunii BLOCADA, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași și Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au organizat o serie de activități  informativ – preventive la Școala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” din Iaşi.

Citește tot »

Activitate preventivă a polițiștilor ieșeni pe 18 aprilie a.c.

La data de 18 aprilie 2024, conform Proiectului ,,R.E.S.P.E.C.T.” ONLINE ŞI OFFLINE, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași au organizat şi desfăşurat o activitate informativ – preventivă cu elevii Colegiului Economic Administrativ Iaşi, prezenţi la sediul Bibliotecii Judeţene ,,Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Citește tot »

Activitate preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 16 aprilie a.c.

La data de 16 aprilie 2024, în baza Programului cadru de prevenire a infracţiunilor contra persoanei cu accent pe prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, a Proiectului de prevenire a violenţei psihologice – bullying „ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING” şi a Campaniei pentru prevenirea consumului şi traficului de droguri în unităţile de învăţământ preuniversitar, intitulată ,,ALEGERI ÎNŢELEPTE”

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente