Concursul național de creație cu tema ,,Siguranța Școlară”

Filtrează după județ

Desfășurată în: Direcția Siguranța Școlară

În data de 30 ianuarie a.c., Campania pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar – ,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!” a debutat cu un concurs de creație desfășurat la nivel național.

Concursul național de creație pe tema ,,Siguranța Școlară, s-a adresat elevilor claselor a VI – a VIII  și a constat în realizarea unui material care a cuprins un Logo și un slogan de însoțire pe tema menționată și și-a propune:

  • Conștientizarea tinerilor în ceea ce privește importanța siguranței în mediul școlar, înțelegerea noțiunii de violență școlară și a consecințelor negative ale acestor fenomene asupra dezvoltării psihologice a elevilor și asupra climatului educațional;
  • Formarea și dezvoltarea, la elevi, a comportamentului nonviolent, a comunicării asertive, a spiritului civic, a acceptării diversității, a deprinderilor de participare la viața unei societăți lipsită de orice fel de manifestări de violență școlară;
  • Evaluarea formelor originale de manifestare a elevilor prin domeniul literaturii și prin domeniul graficii.

Concursul s-a desfășurat în perioada 30 ianuarie – 25 martie a anului școlar 2023 – 2024, iar pentru stabilirea clasei câștigătoare au existat trei etape de jurizare: 

  • Faza locală  – la nivelul fiecărei unități de învățământ;
  • Faza județeană – la nivelul Biroului pentru siguranța școlară;
  • Faza națională – la nivelul Direcției Siguranța Școlară.

 În urma activității comisiei întrunite la data de 18.03.2024, la nivelul Direcției Siguranța Școlară, a fost desemnată câștigătoare la nivel național, lucrarea realizată de colectivul clasei a VI a  E din cadrul Școlii Gimnaziale ,,George Emil Palade” , Buzău.

Având în vedere evenimentele planificate cu prilejul Zilei Poliției Române și Regulamentul de organizare al concursului, festivitatea de premiere a câștigătorilor la nivel național a avut loc la data de 25.03.2024, la Centrul Cultural al M.A.I., ocazie cu care a fost pus în scenă un spectacol de teatru educational intitulat ,,Șapte minute.

Piesa de teatru o are în centru pe Ana, o fată de 13 ani, pasionată de citit, dar care are dificultăți în a se integra într-o lume dominată de self-uri, tik-tok-uri, rețele de socializare, modă, machiaje, petreceri, muzică trash, fiind o punere în scenă a unor situații reale privind provocările cotidiene prin care tineri sunt puși față în față cu fenomenul de bullying.

Spectacolul a fost realizat cu sprijinul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ,,I.L. Caragiale” în virtutea prevederilor cuprinse în Protocolul de Colaborare încheiat la 15.01.2024.

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente