Comunicat presă IPJ Vâlcea

Filtrează după județ

Desfășurată în: Vâlcea

În perioada 18 – 22 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, împreună cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cu cei de la Serviciul Rutier au desfăşurat activităţi de educaţie rutieră la 10 unităţi de învăţământ din judeţul Vâlcea, la care au participat aproximativ 500 de elevi şi cadre didactice.

Poliţiştii vâlceni au răspuns pozitiv invitaţiilor de a fi alături de elevi şi de a le prezenta o parte din munca lor, precum şi o serie de recomandări şi măsuri de siguranţă.

Astfel, ieri, aceştia au fost în mijlocul elevilor şi le-au prezentat teme precum educaţia rutieră, siguranţa online, prevenirea traficului şi consumului de droguri, dar şi elemente din meseria de poliţist.

Beneficiarii acestor activităţi, peste 250 de elevi ai Şcolilor Gimnaziale din localităţile Costeşti, Mateeşti şi de la Liceul Preda Buzescu din oraşul Berbeşti, au conştientizat, alături de poliţişti, posibilele riscuri la care sunt expuşi, atât în şcoală, cât şi în afara ei, pe stradă, sau în mediul online.

Elevii au primit multe sfaturi de siguranţă cu privire la cum pot preveni primejdiile sau ce soluţii au la îndemână, potrivit vârstei lor, pentru a se apăra, dar şi răspunsuri la curiozităţile lor.

Poliţiştii au primit, la rândul lor, multe zâmbete, îmbrăţişări şi promisiuni din partea elevilor că vor avea grijă de siguranţa lor. Activităţile educativ preventive pe linie rutieră sunt desfăşurate permanent în judeţul Vâlcea, întrucât considerăm că educaţia rutieră este deosebit de importantă, iar un comportament rutier corect se formează de la cele mai mici vârste.

Alte activități:

Alături de elevii din județul Vâlcea, pentru reducerea violenței și prevenirea consumului de droguri

          La data de 1 aprilie a.c, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, Biroul Siguranţa Şcolară, Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Poliția municipiului Râmnicu Vâlcea – Compartimentul de Proximitate şi Serviciul de Ordine Publică au organizat şi desfăşurat activităţi preventive în cadrul Liceului Tehnologic Căpitan Nicolae Pleșoianu din municipiul Râmnicu Vâlcea, pe linia prevenirii violenței în școli și consumului de droguri.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente