Sari la conținut

Colaborare între poliție și cluburi sportive pentru promovarea sportului ca alternativă la violența școlară

Desfășurată în: Satu Mare

Prevenirea violenței în unitățile de învățământ și a bullying-ului este o problemă actuală și de interes atât pentru comunitatea școlară (elevi, părinți, cadre didactice), cât și pentru societate, în ansamblul ei. Polițiștii de siguranță școlară caută noi colaborări menite să întărească mesajul preventiv și să aducă o contribuție concretă în reducerea fenomenului violenței școlare în județul Satu Mare.

Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare-Biroul Siguranța Școlară și Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare au inițiat o colaborare cu instructori de sporturi de contact, urmărind să dezvolte o campanie de prevenire a violenței și bullying-ului în unitățile de învățământ. Această inițiativă ambițioasă se axează pe promovarea sportului ca o alternativă sănătoasă la comportamentele violente, subliniind importanța educației fizice în formarea tinerilor.

O primă întrunire a polițiștilor cu antrenori și instructori sportivi din 7 asociații de profil, a avut loc joi, 13 februarie a.c, ocazie cu care au fost prezentate aspecte teoretice ale fenomenului de bullying și violență școlară, precum și cazuri concrete în care s-ar putea acționa în colaborare.

În urma discuțiilor, au fost puse bazele colaborării într-o campanie antiviolență, centrată pe ideea că sporturile de contact sunt o modalitate practică și sigură de reglare emoțională și de întărire fizică. Totodată, cei prezenți s-au arătat dornici să sprijine elevii implicați în acte de bullying prin facilitarea accesului acestora la antrenamente sportive și cursuri de autoapărare.

Această colaborare promite nu doar o educație mai bună și mai sănătoasă pentru tineri, ci și construirea unei comunități mai unite și tolerante în județul Satu Mare. Prin furnizarea de instrumente pentru a gestiona conflictele în mod sănătos, campania are potențialul de a transforma climatul școlar într-unul mai pozitiv și mai sigur.

Pe termen lung, se speră ca inițiativele de acest tip să devină un model pentru alte județe, având în vedere că violența și bullying-ul sunt probleme care necesită o abordare sistematică și colaborativă. În final, scopul este de a forma nu doar sportivi talentați, ci și cetățeni responsabili, care să contribuie la o societate în care respectul și înțelegerea reciprocă sunt priorități.

Colaborarea dintre Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare și Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare, sprijinită de instructorii de sporturi de contact, reprezintă un pas important către o educație mai bună și o comunitate mai sănătoasă pentru viitorul tinerei generații.

Alte activități:

Activități informativ – preventive de reducere a vulnerabilităţii la traficul de persoane, în rândul elevilor de la Școala Gimnazială Tășnad

Traficul de persoane este o încălcare gravă a drepturilor omului, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Victimele traficului pot fi exploatate în diverse scopuri, inclusiv munca forțată, exploatarea sexuală, cerșetorie și traficul de organe, astfel că eforturile depuse de polițiști pentru conștientizarea și educarea populației sunt esențiale în prevenirea și combaterea acestui fenomen.

Citește tot »

Acțiuni ale polițiștilor pentru combaterea absenteismului și a consumului produselor de tutun în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Satu Mare

Lucrătorii Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare împreună cu cei din cadrul Biroului de Ordine Publică-Compartiment Proximitate, au acționat în baza unui plan comun de acțiune privind prevenirea și combaterea consumului produselor de tutun în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Satu Mare precum și pentru prevenirea și combaterea absenteismului și abandonului școlar.

Citește tot »
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului.

Articole recente