Câștigătorii concursului de creație cu tema „Siguranța Școlară” în județul Vâlcea

Filtrează după județ

Desfășurată în: Vâlcea

Concursul național de creație destinat elevilor, inițiat în cadrul ,,Campaniei de conștientizare a consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar”, și-a desemnat câștigătorul fazei județene.

La data de 30 ianuarie 2024, cu ocazia ,,Zilei Internaționale pentru Nonviolenţă în Şcoală”, polițiștii Biroului pentru Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vâlcea au lansat un concurs de creație, având ca temă ,,Siguranța școlară”. Acesta s-a desfășurat la nivelul unor unități de învățământ din județul Vâlcea.

Concursul, structurat  pe 3 faze: locală, județeană și națională, s-a adresat elevilor din clasele VI – VIII din 5 școli din județul Vâlcea, materialele realizate fiind rezultatul efortului întregului colectiv al clasei, care au fost coordonați în acest scop de către profesorii diriginți, cu sprijinul profesorilor de tehnologia informației și a comunicațiilor.

În cadrul campaniei, elevii au trebuit să elaboreze un material de informare și de prevenție, care să conțină un Logo privind siguranța școlară și un slogan de însoțire a Logo-ului, pentru prevenirea violenței școlare.

Unitățile de învățământ care au participat la această campanie în care au fost implicați elevii claselor V – Vlll, părinții acestora si diriginții lor sunt: Școala Gimnazială Numărul 5 Râmnicu Vâlcea, Școala Gimnaziala ” I Gheorghe Duca” Râmnicu Vâlcea, Școala Profesională Colonie din Râmnicu Vâlcea, Școala Gimnazială Bunești și Școala Gimnazială ” Achim Popescu” Păușești Măglași.

Scopul aceste campanii derulate în 5 unități de învăţământ din județul Vâlcea este creșterea gradului de conștientizare a riscurilor si consecințelor asociate fenomenului de violență școlară care se manifestă în rândul elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar prin informarea si înțelegerea unor noțiuni din domeniul juridic și creșterea gradului de siguranță a elevilor prin informarea părinților asupra comportamentelor de risc și situațiilor vulnerabile la care pot fi expuși aceştia.

Poliţiştii se implică activ în promovarea siguranței școlare.

Elevii sunt încurajați să se implice în combaterea violenței școlare.

Concursul a fost o modalitate de a-i sensibiliza pe elevi cu privire la importanța unui climat școlar sigur și armonios.

În acest context, în data de 07.03.2024, la sediul Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea a avut loc faza județeană a concursului național de creație.

Câștigătoarea concursului la nivel județean a fost desemnată Școala Gimnazială „Achim Popescu” din comuna Paușești Măglași.

Locul doi a fost ocupat de Școala Profesională Colonie din Râmnicu Vâlcea, iar pe locul al treilea s-a situat Școala Gimnaziala numărul 5 din Râmnicu Vâlcea. Activitățile preventive ale polițiștilor vor continua și în perioada următoare la nivelul unităților de învățământ din județul Vâlcea.

Alte activități:

Alături de elevii din județul Vâlcea, pentru reducerea violenței și prevenirea consumului de droguri

          La data de 1 aprilie a.c, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, Biroul Siguranţa Şcolară, Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Poliția municipiului Râmnicu Vâlcea – Compartimentul de Proximitate şi Serviciul de Ordine Publică au organizat şi desfăşurat activităţi preventive în cadrul Liceului Tehnologic Căpitan Nicolae Pleșoianu din municipiul Râmnicu Vâlcea, pe linia prevenirii violenței în școli și consumului de droguri.

Citește tot »

Comunicat presă IPJ Vâlcea

În perioada 18 – 22 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, împreună cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cu cei de la Serviciul Rutier au desfăşurat activităţi de educaţie rutieră la 10 unităţi de învăţământ din judeţul Vâlcea, la care au participat aproximativ 500 de elevi şi cadre didactice.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente