Afișată în: Elevi, Părinți, Profesori, Siguranta online, Toate

Copiii au nevoie, mai mult ca oricând, de sfaturi preventive care să-i ajute să înțeleagă care sunt situațiile în care ar putea fi în pericol și cum pot fi acestea evitate.

Campania socială „Creștem în siguranţă̆” îi sprijină pe copii să afle bune practici şi soluții concrete de viață, pentru a nu cădea victime ale agresorilor, oriunde s-ar afla: acasă, la şcoală, pe stradă sau în mediul on-line.

Lansată de Asociația Părinţilor Isteți, campania este un proiect inovator și original de educație pentru siguranța copiilor, care s-a născut din colaborarea specialiștilor Poliției Capitalei – Serviciul de Analiză și Prevenire a Criminalității – cu specialiști în educație, psihopedagogie și comunicare.

Pentru că toți ne dorim ca cei mici să fie în siguranță și să se dezvolte cât mai autonom, am creat în cadrul campaniei materiale didactice valoroase, transdisciplinare, inspirate din cazuistica poliției și din problematicile actuale ale societății românești, de care au nevoie copiii pentru siguranța lor fizică, psihică și emoțională.

Materialele didactice-resursă cuprind o serie de douăzeci de povestiri urbane contemporane, create de Leon Magdan și disponibile atât în varianta text, cât și în varianta audio, dramatizate și însoțite de sfaturile poliţiştilor.

Ascultă AICI poveștile în varianta audio.

Poveștile sunt însoțite de fișe de activităţi transdisciplinare, realizate de doctor în științele educației Mirela Rizea Marinescu, precum și de sfaturile polițiștilor.

Descarcă de AICI broșura „Creștem în siguranță”.

Materialele educaţionale au la bază 100 de mesaje antivictimale, realizate de specialiști din Poliția Capitalei – Serviciul de Analiză și Prevenire a Criminalității, mesaje pe care orice copil trebuie să le cunoască şi să le aplice în viața de zi cu zi.

Descarcă de AICI cele 100 de mesaje antivictimale.

Toate materialele sunt gratuite și pot fi folosite de toți profesorii de la clasele I – IV, la orele de dezvoltare personală, educație civică, arte vizuale, abilități practice sau chiar la orele de comunicare în limba română.

De asemenea, în cadrul campaniei „Creștem în siguranță”, peste 400 de cadre didactice au participat și la o conferință on-line în care specialiștii au oferit exemple de activități educative pentru a crește nivelul de siguranță al copiilor, prin informare.

Materiale similare:

Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului.

Articole recente