Cadrele M.A.I. din jutețul Neamț, alături de elevi în prima săptămână de școală

Desfășurată în: Neamț

În perioada 9 – 13 septembrie 2024, reprezentanții tuturor structurilor teritoriale din județul Neamț au desfășurat acțiuni pe linia siguranţei şcolare, atât în proximitatea, cât și în unităţile de învăţământ preuniversitar.

La data de 9 septembrie a.c., peste 200 de poliţiştii și jandarmii au participat la festivitățile de deschidere a noului an școlar, acest moment reprezentând un prim pas în consolidarea parteneriatului pentru siguranță dintre copii, părinți, cadre didactice și reprezentanții M.A.I.

Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi cadrelor didactice, zilnic, poliţiştii au acţionat în dispozitivele de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, prin includerea unităţilor de învăţământ preuniversitar în itinerariile de patrulare, în special pe timpul venirii şi plecării, la şi de la cursuri, a elevilor.

Au fost organizate şi desfăşurate activităţi pentru verificarea respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către pietoni şi conducătorii autovehiculelor în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, precum şi pentru verificarea conducătorilor auto care asigură transportul şcolar.

Totodată, pentru conştientizarea riscurilor, vulnerabilităţilor şi consecinţelor în ceea ce priveşte consumul şi traficul ilicit de droguri/substanţe interzise, au fost derulate activităţi pentru instruirea personalului de pază cu privire la modul de intervenţie în diferite situaţii, fiind controlate toate unităţile de învăţământ preuniversitar pentru verificarea modului de asigurare cu pază, în conformitate cu prevederile legale.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, zilnic, au acționat în zona școlilor aflate în responsabilitate pentru monitorizarea acestora cu precădere pe timpul afluirii și defluirii elevilor și cadrelor didactice.

De asemenea, pe linia  prevenirii și combaterii fenomenelor antisociale în zona instituțiilor de învățământ la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț au fost derulate 8  acțiuni independente și o acțiune punctuală în sistem integrat.

Prin urmare, prima săptămână a fost una de acomodare și reacomodare a elevilor cu prezența polițiștilor și jandarmilor în zona școlilor, fiind pus accent pe activitatea de prevenire, sens în care toate cele 7 sancțiuni contravenționale aplicate la Legea nr. 349 din 2002 și la Legea nr. 61 din 1991, au fost avertismente scrise, totodată, fiind legitimate peste 120 de persoane și instruiți 3 agenți de pază.

În prima săptămână din anul școlar 2024-2025, nu au fost înregistrate evenimente negative, la instituțiile de învățământ din județul Neamț.

Pentru identificarea şi implementarea celor mai bune soluţii necesare asigurării unui climat optim pentru elevi şi cadrele didactice în unităţile de învăţământ preuniversitar, pe tot parcursul anului şcolar 2024 – 2025, poliţiştii și jandarmii vor continua derularea acţiunilor şi activităţilor specifice în scopul creşterii gradului de siguranţă.

Alte activități:

Acțiune pe linia prevenirii absenteismului în unitățile de învățământ din Târgu-Neamț

La data de 2 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Neamț, alături de polițiști de ordine publică din Neamț și Târgu-Neamț au desfășurat o acțiune, pe linia prevenirii absenteismului în unitățile de învățământ din Târgu-Neamț, precum și pentru verificarea respectării prevederilor legale de către comercianții din zona unităților de învățământ.

Citește tot »

Activități preventive desfășurate în Neamț pe timpul vacanței de vară

În perioada 29 iulie – 2 august 2024, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Neamț, împreună cu cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și specialiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au desfășurat activități informativ-preventive în Girov, Durău, Tarcău, Ștefan cel Mare, Verșești, Dărmănești și Piatra-Neamț.

Citește tot »
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului.

Articole recente