Atribuțiile și modalitățile de lucru ale Biroului Siguranța Școlară prezentate în cadrul unei ședințe organizate de Inspectoratul Școlar Județean Harghita.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Harghita

La data de 21 martie 2024, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au participat la o ședință organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Harghita.

La întâlnire a participat prefectul județului Harghita, domnul Petres Sandor, reprezentanți ai instituției organizatoare, specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita, ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Harghita, ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Harghita, precum și directori ai unităților de învățământ din județ.

Pe lângă atribuțiile și specificul activităților Biroului Siguranța Școlară, polițiștii au făcut cunoscute și modalitățile de aplicare ale  Procedurii privind managementul cazurilor de violență asupra antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor și personalului unității de învățământ, precum și al altor situații corelate în mediul școlar și al suspiciunii de violență asupra copiilor în afara mediului școlar aprobată prin OME nr. 6.235/2023, modalitățile de lucru, regulile aplicabile și responsabilitățile persoanelor implicate în managementul interinstituțional și multidisciplinar al cazurilor de violență reglementate de Procedura mai sus menționată.

De asemenea, în cadrul ședinței  au fost prezentate domeniile de interes pentru activitatea instituțiilor implicate în asigurarea siguranței școlare.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente