Alături de elevi, pentru reducerea violenței și prevenirea consumului de droguri

Filtrează după județ

Desfășurată în: Vâlcea

Polițiștii din cadrul Biroului Șiguranță Școlară, Biroului pentru Analiza și prevenirea Criminalității, Poliției orașului Horezu, Poliției orașului Băile Olănești și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea au fost prezenți în școlile din județ, în zilele de 26 și 29 ianuarie a.c., în cadrul campaniilor în derulare, pentru prevenirea violenței în școli și consumului de droguri.

 Vineri, 26 ianuarie a.c., polițiștii au desfășurat activități la Liceul Teoretic Constantin Brâncoveanu din Horezu și Liceul Tehnologic Justinian Marina din Băile Olănești pentru prevenirea consumului de droguri în școli și a violenței.

Tinerii au fost informați cu privire la riscurile și efectele nocive al consumului de droguri, consecințele pe termen scurt și lung, dar și indiciile care pot duce la concluzia că un coleg sau prieten consumă substanțe interzise.

Elevii au fost îndrumați să ceară sfatul și sprijinul părinților, cadrelor didactice sau medicului atunci când sunt în pericol sau au cunoștință despre alte persoane care ar putea fi consumatori.

Copiii au fost informați cu privire la consecințele juridice ale faptelor circumscrise violenței școlare și cum pot proceda pentru a nu deveni victime.

Luni, 29 ianuarie a.c., continuând activitățile în baza planului național privind siguranţa şcolară, si în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Valcea, Centrul Judetean de Resurse si Asistență Educațională Vâlcea și Consiliul Județean al Elevilor Valcea, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au efectuat activități în vederea implementării Campaniei elaborată de Direcția Siguranță Școlară și Ministerul Educației, pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în incinta unităților de învățământ preuniversitar ”Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”. , derulată în perioada ianuarie – 21 iunie 2024 în cinci unități de învățământ din județul Vâlcea: Școala Gimnazială nr. 5, Școala Gimnazială I.G. Duca, Școala Profesională Colonie din Râmnicu Vâlcea, Școala Gimnazială Bunești și Școala Gimnazială Achim Popescu Păușești-Măglași.

Astfel, in contextul Zilei Internaționale pentru Nonviolență în școală, celebrată în data de 30 ianuarie, la nivelul celor 5 școli va fi lansat Concursul de creație cu tema Siguranța Școlară”, la care vor participa elevii claselor VI- VIII.

În cadrul campaniei, politiștii Biroului Siguranță Școlară vor participa la sedințele cu părinții, dar și la activități la orele de curs pentru prevenirea violenței  la clasele VI-VIII, urmând să fie aplicat un chestionar de feedback în rândul elevilor care își propune să măsoare gradul de siguranță resimțit de elevi în unitățile de învățământ preuniversitar, să aprecieze dacă informatiile prezentate au fost înțelese de elevi și să evalueze activitatea derulată de polițiști în unitățile de învățământ.

De asemenea, astăzi, 30 ianuarie, politiștii Biroului Siguranță Școlară sunt prezenți la inițiativa reprezentanților Colegiului Energetic și Școlii Gimnaziale Numărul 13 din Râmnicu Valcea pentru susținerea unor activități preventive în contextul Zilei Internaționale pentru Nonviolența în Școală.

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente