Activități preventive pe tema vulnerabilităților tinerilor la formele de manifestare ale criminalității organizate și modalități de prevenire la Neamț

Filtrează după județ

Desfășurată în: Neamț

La data de 2 februarie a.c., polițiștii și specialiștii ANA și ANITP, în colaborare cu Colegiul Național de Informatică, a organizat alături de elevi o dezbatere privind implicațiile consumului de droguri, traficul de persoane și securitatea cibernetică.

La eveniment au participat 50 de elevi, reprezentanți ai claselor de liceu din cadrul Colegiului Național de Informatică, dezbaterile fiind susținute de polițiști de prevenire și siguranță școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, specialiști ai Agenției Naționale Antidrog și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Dezbaterile au abordat teme extrem de importante pentru siguranța comunității, precum implicațiile consumului de droguri asupra tinerilor și a populației în ansamblu, traficul de persoane și securitatea cibernetică. Participanții au avut ocazia să discute despre noi vulnerabilități și metode de creștere a gradului de siguranță în mediul online.

Elevii s-au implicat activ în dezbateri, evidențiind cât de importantă este abordarea responsabilă a acestor probleme. A fost subliniată necesitatea educației și conștientizării ca instrumente esențiale în creșterea gradului de siguranță a tuturor și în prevenirea victimizării la infracțiuni ce țin de criminalitatea organizată.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate valoroasă pentru elevi de a învăța și de a dialoga cu specialiști în domeniu, consolidând astfel cunoștințele lor și încurajându-i să devină cetățeni responsabili și conștienți de provocările societății contemporane.

Alte activități:

Educație și siguranță în școli: acțiuni integrate pentru prevenirea riscurilor și promovarea responsabilității în județul Neamț

În luna martie 2024, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat 83 de activități preventive de care au beneficiat un număr de 1447 elevi și cadre didactice în 19 unități de învățământ din localitățile Piatra Neamț, Roman, Dumbrava Roșie, Oniceni, Bozieni, Tămășeni, Borca, Icușești, Pângărați, Gâdinți, Dragomirești, Valea Ursului și Ștefan cel Mare.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente