Activități preventive la județul Buzău – „Să fim în siguranță în mediul online!”

Filtrează după județ

Desfășurată în: Buzău

 În ziua de 13 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițiști din cadrul Biroului de Poliție de Proximitate au desfășurat o activitate infromativ-preventivă la Liceul Agricol ”Dr. Constantin Angelescu” Buzău.

Scopul activității a fost de prevenire a cyberbullyingului, conștientizarea riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește infracțiunea de violare a vieții private.

Pentru că cele mai mari pericole pentru elevii din ziua de astăzi nu se mai găsesc doar în afara casei, ci mult mai aproape de ei: în mediul online, dar și având în vedere impactul emoțional, social și cognitiv pe care fenomenul de cyberbullying îl poate avea asupra dezvoltării psihologice a elevilor, polițiștii le-au vorbit liceenilor despre importanța prevenției în cazul acestui fenomen oferindu-le sfaturi pentru a nu deveni victime.

Polițiștii au recomandat tinerilor să nu ofere persoanelor întâlnite pe internet informații personale despre ei și familiile lor și să nu uite faptul că, având în vedere cât de mult a evoluat tehnologia, niciodată nu putem ști cu adevărat cine este în spatele celuilat ecran și doar un comportament preventiv ne menține în siguranță.

La activitate au participat 100 de elevi ai claselor a IX-a și a X-a.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente