Activități preventive în școlile din Argeș din 13 februarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Argeș

198 de elevi, alături de 10 cadre didactice, s-au întâlnit cu polițiștii argeșeni în ziua de 13 februarie a.c.

Activitățile preventiv-educative din ultimele 24 de ore au fost desfășurate în trei unități școlare, atât în mediul urban cât și în mediul rural, pentru conștientizarea consecințelor asociate riscului de violență școlară în unitățile de învățământ, precum și prevenirea evenimentelor rutiere, prin cunoașterea și înțelegerea regulilor de circulație. Totodată, au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, aspecte referitoare la răspunderea contravențională și penală a minorilor.

De asemenea, au fost prezentate consecințe ale consumului și implicații legale ale traficului de substanțe cu efect psihoactiv, siguranța în mediul on-line și traficul de persoane.

Activitățile din ultimele 24 de ore au fost desfășurate după cum urmează:

– polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Argeș au desfășurat activități preventive la Colegiul Național ,,Alexandru Odobescu” din municipiul Pitești, beneficiari fiind 90 de elevi de liceu și 4 cadre didactice.

– polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială Vâlcele, din comuna Merișani, unde au desfășurat 2 activități, astfel:

o activitate de prevenire a violenței, în cadrul Programului de prevenire a victimizării minorilor, cu 26 de elevi și 2 cadre didactice;

o activitate privind prevenirea criminalității informatice și siguranța online, în cadrul Proiectului siguranța online, cu 62 elevi și 3 cadre didactice;

– polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni au desfășurat activități preventive la Școala Primară nr. 2 ,,Nicolae Velea”, din comuna Cepari, cu 20 de elevi și un cadru didactic. Activitățile s-au desfăşurat pe baza unui dialog, fiind abordate problemele specifice temelor prezentate, precum şi alte probleme cu care se confruntă elevii.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente