Activități preventive în școli: Educație și siguranță pentru elevi

Filtrează după județ

Desfășurată în: Timiș

Într-un demers proactiv pentru asigurarea siguranței elevilor, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au organizat ieri, 18 decembrie, activități educativ-preventive la Liceul cu Program Sportiv Banatul și Colegiul Tehnic Henri Coandă.

Două Campanii cu Impact Asupra Tinerilor

Prin campaniile „Harta Ajutorului” și „Prevenirea faptelor de port, fără drept, de obiecte periculoase”, elevii au fost informați despre consecințele agresivității în școală, bullyingului, ciberbullyingului și pericolelor asociate consumului de droguri. De asemenea, au fost conștientizați cu privire la efectele și consecințele portului sau folosirii fără drept de obiecte periculoase.

Elevi, Actorii Principali în Scenetele Educaționale

Pentru a face informațiile mai accesibile, polițiștii i-au implicat pe elevi în scenete practice, unde aceștia au interpretat roluri de agresor sau victimă a bullyingului. Această abordare interactivă a contribuit la captarea atenției și înțelegerii profunde a problematicii discutate.

Parteneriat pentru Siguranță Școlară

Scopul declarat al activităților preventive este menținerea sub control a criminalității în mediul școlar, asigurând astfel siguranța elevilor și a personalului didactic. Totodată, se urmărește dezvoltarea unui parteneriat solid între poliție, școală și comunitate, în vederea implementării unui proces educațional antiinfracțional și antivictimal.

Angajament Continuu Reprezentanții IPJ Timiș au transmis că acțiunile preventive vor continua în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Timiș. Astfel, se dorește prevenirea evenimentelor negative și crearea unui mediu educațional sigur și pozitiv pentru tineri.

Alte activități:

Activități educativ-preventive în cadrul Campaniei „Școala ta în siguranță” din județul Timiș

La data de 21 februarie a.c., polițiştii Biroului Siguranța Școlară, ai Biroului de Prevenire și Analiză a Criminalităţii și ai Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Timiș, împreună cu reprezentanți ai Centrului Regional Antidrog Timișoara, lucrători ai Direcției Poliției Locale Timişoara, jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiş și ai Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Glad Voievod” Timişoara

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente