Activități preventive în județul Buzău, în cadrul campaniei „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”

Filtrează după județ

Desfășurată în: Buzău

În ziua de 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfășurat o activitate informativ-preventivă la Școala Gimnazială „Mihail Kogalniceanu” Buzău.

Scopul activității a fost de creștere a gradului de conștientizare a riscurilor și consecințelor asociate fenomenului de violență școlară care se manifestă în rândul elevilor .

Poliţiştii și-au propus să le transmită elevilor faptul că violenţa în unităţile de învăţământ sau în afara acestora este interzisă şi este pedepsită conform legii, dar şi faptul că efectele violenţei pot fi foarte grave şi le pot influenţa în mod negativ viaţa, chiar şi atunci când vor deveni adulţi. În urma activității, liceenii au conștientizat drepturile, dar şi responsabilitățile pe care le au în viața socială, cu precădere în mediul școlar, fenomenul violenței școlare, modalități de acțiune în gestionarea acestui fenomen și răspunderea juridică a minorilor.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente