Activități preventive în cadrul săptămânii ,,Școala Altfel” în județul Mehedinți din 19 februarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Mehedinți

La data de 19 februarie a.c., polițiștii Biroului Siguranța Școlară în colaborare cu polițiștii Secțiilor de Poliție Rurală Baia de Aramă, Izvoru Bîrzii și reprezentanți ai Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Mehedinţi au desfăşurat activități informativ-preventive la Școala Gimnazială Izverna, Școala Gimnazială ,,Dr. Alexandru M. Popescu” Ponoarele și Școala Gimnazială Ponoarele, în scopul creșterii gradului de siguranță al elevilor și cadrelor didactice.

Polițiștii au purtat discuții cu elevii pe tema prevenirii bullyingului și violenței, caracteristicilor fenomenului și urmărilor unui astfel de comportament pentru cei implicate, fie că sunt victime, agresori sau martori.

De asemenea, au fost abordate teme legate de răspunderea contravențională și penală a minorilor, precum și despre riscurile asociate consumului de substanțe interzise, dar și consecințele sale: adoptarea unor comportamente distructive, alterarea relațiilor cu familia și prietenii, efecte nocive asupra sănătății.

La activități au participat 67 de elevi și cadrele didactice a celor două unități școlare.

Siguranța elevilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, iar polițiștii ce desfășoară activități informativ – preventive răspund tuturor solicitărilor cadrelor didactice pentru a participa la activități educative antiinfracționale și antivictimale, organizate în unitățile de învățământ.

Alte activități:

Activități desfășurate de polițiștii Biroului Siguranța Școlară Mehedinți în cadrul ,,Campaniei de prevenire a criminalității, precum și de facilitare a reintegrării sociale a persoanelor private de libertate’’

La data de 03 aprilie a.c., polițiștii Biroului Siguranţa Şcolară și Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin  în parteneriat cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Mehedinți

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente