Activități preventive în cadrul Campaniei ,,Tu ştii ce consecinţe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!” în județul Iași pe 26 martie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Iași

La data de 26 martie a.c., în intervalul orar 10:30-12:30, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Biroul Siguranța Școlară au desfășurat activități informativ – preventive la Școala Gimnazială ,,Alexandru Vlahuță” din municipiul Iași, având ca principală temă gestionarea actelor de violenţă din şcoală.

Cu această ocazie, s-a relaţionat în scopul identificării factorilor de risc şi stabilirii măsurilor comune de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor şi al cadrelor didactice în unitatea de învăţământ, precum şi în proximitatea acesteia.

Totodată, în baza Campaniei pentru conştientizarea consecinţelor asociate faptelor de violenţă şcolară în unităţile de învăţământ preuniversitar intitulată ,,Tu ştii ce consecinţe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!” iniţiată de către Direcţia Siguranţa Şcolară, poliţiştii au desfăşurat patru activităţi informativ – preventive cu elevii claselor a-VII-a şi a-VIII-a, prezentând acestora aspecte ce țin de consecinţele fizice, psihologice şi juridice asociate faptelor de violenţă şcolară şi au făcut recomandări punctuale care trebuie cunoscute şi aplicate pentru amplificarea climatului educaţional pozitiv.

La activităţi au participat 95 elevi și 5 cadre didactice.

Alte activități:

Activități preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 23 aprilie a.c.

La data de 23 aprilie 2024, în baza Proiectului de prevenire a violenţei psihologice-bullying ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING și a acțiunii BLOCADA, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași și Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au organizat o serie de activități  informativ – preventive la Școala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” din Iaşi.

Citește tot »

Activitate preventivă a polițiștilor ieșeni pe 18 aprilie a.c.

La data de 18 aprilie 2024, conform Proiectului ,,R.E.S.P.E.C.T.” ONLINE ŞI OFFLINE, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași au organizat şi desfăşurat o activitate informativ – preventivă cu elevii Colegiului Economic Administrativ Iaşi, prezenţi la sediul Bibliotecii Judeţene ,,Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Citește tot »

Activitate preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 16 aprilie a.c.

La data de 16 aprilie 2024, în baza Programului cadru de prevenire a infracţiunilor contra persoanei cu accent pe prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, a Proiectului de prevenire a violenţei psihologice – bullying „ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING” şi a Campaniei pentru prevenirea consumului şi traficului de droguri în unităţile de învăţământ preuniversitar, intitulată ,,ALEGERI ÎNŢELEPTE”

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente