Activități preventive în cadrul campaniei „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!” în județul Buzău

Filtrează după județ

Desfășurată în: Buzău

În ziua de 7 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități informativ-preventive cu elevii Liceului cu Program Sportiv ”Iolanda Balaș Soter” Buzău și Școala Gimnazială ”Nicu Constantinescu” Buzău.

Polițiștii au discutat despre prevenirea infracțiunilor comise cu violență,  aducându-le la cunoștință tinerilor legislația referitoare la răspunderea penală a minorilor.

De asemenea, polițiștii au prezentat efectele negative pe care bullyingul le are asupra victimei, dar și întregii societăți, explicându-le că ignoranța te face vinovat.

În cadrul activității au avut loc dezbateri pe marginea comportamentului violent – ca element comun al infracțiunilor, abordat din punct de vedere al cauzelor și consecințelor produse de adoptarea acestuia, noțiuni privind managementul furiei, distincția între furie-agresivitate-violență, conștientizarea cauzelor și a mecanismului de adoptare a comportamentului agresiv și prevenirea adoptării acestuia prin diverse metode – strategii de management al furiei, cu scopul creșterii responsabilității față de propria siguranță și a celor din jur.

Totodată, beneficiarii au fost informați cu privire la noile reglementări existente în curpinsul Legii 213/2023 și au primit recomandări preventive despre conduita regulamentară atunci când se află la volan pentru a nu determina situații negative în trafic.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente