Activități preventive educative privind consumul de substanțe interzise și violența școlară în Toplița din 29 februarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Harghita

La data de 29 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Harghita, în colaborare cu specialiștii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Harghita, au desfășurat activități preventiv-educative în două unități de învățământ din municipiul Toplița.

Aceste activități au avut ca obiectiv principal informarea a aproximativ 100 de elevi din clasele VI-VIII despre consecințele consumului de droguri, alcool și tutun. Împreună cu specialiștii în domeniu, polițiștii au discutat deschis și transparent despre riscurile și pericolele asociate consumului de substanțe interzise, evidențiind impactul negativ pe care acestea îl pot avea asupra sănătății și vieții sociale a tinerilor.

Pe lângă informațiile privind consumul de substanțe interzise, polițiștii au abordat și tema violenței școlare, concentrându-se în special pe prevenirea fenomenului de bullying printre elevi. Prin discuții deschise și interactive, au fost evidențiate consecințele grave ale violenței în școală și s-au oferit sfaturi și strategii pentru combaterea acestui fenomen, precum și modalități de gestionare a conflictelor într-un mod pașnic și constructiv. Polițiștii vor continua să desfășoare astfel de activități preventive și educative pentru prevenirea consumului de substanțe interzise și a fenomenului de bullying în școlile din județ.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente