Activități preventive desfășurate în sistem integrat, dedicate copiilor, în cadrul școlii de vară din Brăila

Desfășurată în: Brăila

La data de 23 iulie a.c., Colegiul Național ”Gh. M. Murgoci” Brăila a fost gazda primitoare a activităților derulate de polițiști, jandarmi și specialiști antidrog în cadrul Programului ”Școala de Vară 2024”, organizat de Forumul Tinerilor din România– Filiala Brăila în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila.

Reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Brăila – Biroul Siguranța Școlară, Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila au adus în atenția copiilor principalele repere care pot contribui la o vacanță în siguranță.

Astfel, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au prezentat copiilor aspecte și informații din domeniul de activitate pe care-l gestionează, respectiv autospecialele cu care intervin la sesizările cetățenilor privind comiterea unei infracțiuni sau contravenții. Astfel, copiii au avut posibilitatea de a cunoaște și recunoaște principalele reguli privind siguranța în vacanță, atât acasă, în mediul on-line, cât și pe stradă sau când sunt plecați în excursii cu colegii sau concedii cu familia.

Activitatea a vizat și creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la importanța utilizării responsabile a  numărului de urgență 112 numai în situații de urgență reale în cadrul Campaniei ,,Apelul fals la 112 pune vieți în pericol! Sună responsabil!”

Au fost transmise informații din cadrul Campaniei de prevenire a violenței domestice „Scuzele nu schimbă realitatea!” atât pentru potențialele victime dar şi informaţii pentru potențialii agresori și recomandări pentru gestionarea prin metode care exclud violenţa, a situaţiilor conflictuale apărute în mediul familial.

Laboratorul criminalistic și laboratorul de educație rutieră a stârnit interesul copiilor.

Polițiștii rutieri au amintit beneficiarilor prevederile Legii nr. 213/05.07.2023 cu scopul de a preveni, conștientiza și limita consecințele conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența alcoolului și/sau a substanțelor psihoactive.  

Specialistul Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Brăila le-a reamintit tinerilor efectele juridice și în planul sănătății generate de consumul de tutun sau alcool la vârste fragede și de consumul de droguri ilegale la orice vârstă.

Elevii au fost implicați în experimente care să-i conștientizeze cu privire la modificările senzoriale în planul percepției, al distanței și al orientării, pe care le pot genera substanțele care creează dependență fizică și psihică.     

Activitățile dedicate copiilor vor continua pe parcursul celor două săptămâni ale proiectului, inițiat de tinerii brăileni pentru copii și tineri, acestea culminând în data de 26 iulie cu o activitatea dedicată publicului larg, organizată în Parcul Monument din municipiul Brăila cu implicarea structurilor de ordine și siguranță publică și apărare națională!

Alte activități:

Activități de prevenire în sistem integrat derulate cu ocazia Zilelor Municipiului Brăila

Reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Brăila,  împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila, au derulat în zilele de 12, 13 și 14 august a.c, în sistem integrat, activități de informare a copiilor și persoanelor adulte prezente la manifestările organizate cu ocazia Zilelor Brăilei.

Citește tot »
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente