Activități preventive desfășurate în școlile din Argeș pe 26 martie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Argeș

În data de 26 martie a.c., polițiștii argeșeni au continuat activitățile preventiv-educative, la 5 unități de învățământ.

La activitățile informativ preventive au luat parte 161 de elevi și 15 cadre didactice.

De asemenea, la o unitate de învățământ, polițiștii s-au întâlnit cu membrii grupului de acțiune ce are drept scop menținerea climatului de siguranță în unitatea de învățământ.

Activitățile din ultimele 24 de ore au avut următoarele scopuri:

  • prevenirea consumului de substanțe ce creează dependență, în special a produselor psihoactive;
  • asigurarea unui climat de siguranță, respectiv prevenirea și combaterea riscului de violență școlară în unitățile de învățământ;
  • prevenirea evenimentelor rutiere cu victime copii, prin cunoașterea și înțelegerea regulilor de circulație.

În cadrul întâlnirilor avute cu copiii, și cu mai multe cadre didactice, polițiștii au prezentat și aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, aspecte referitoare la răspunderea contravențională și penală în situații specifice mediului școlar.

Totodată, au fost prezentate consecințe ale consumului și implicații legale ale traficului de substanțe cu efect psihoactiv, aspecte privind siguranța în mediul on-line, precum și aspecte privind traficul de persoane.

Activitățile din ultimele 24 de ore au fost desfășurate după cum urmează:

– polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială Micești, la activitate luând parte 50 de elevi și 4 cadre didactice.

– polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș au desfășurat activități preventive la Liceul Tehnologic Dacia din municipiul Pitești, beneficiari fiind 12 elevi și un cadru didactic.

– polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială ,,Iordache Păcescu” din Coșești, beneficiari fiind un total de 59 de elevi și 5 cadre didactice. Activitățile au fost desfășurate astfel: o activitate de prevenire a victimizării minorilor în cadrul campaniei ,,Școala siguranței Tedi”, cu 50 de elevi și 3 cadre didactice; o activitate în cadrul Programului de prevenire a victimizării minorilor, cu 29 de elevi și 2 cadre didactice.

– polițiștii Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială ,,Gheorghe Ștefănescu” din Arefu, beneficiari fiind 20 de elevi și 5 cadre didactice. – polițiștii de proximitate din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au avut o întâlnire la Școala Gimnazială ,,Alexandru Davila” din municipiul Pitești, cu membrii grupului de acțiune ce are drept scop menținerea climatului de siguranță în unitatea de învățământ.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente