Activități preventive desfășurate de poliţiştii de la Biroul Siguranța Școlară Ilfov în perioada 21 martie – 04 aprilie a.c

Filtrează după județ

Desfășurată în: Ilfov

În perioada  21 martie – 4 aprilie 2024, polițiștii Biroului Siguranța Școlară Ilfov au desfășurat 40 de activități informativ-preventive, la 12 unități de învățământ din judeţul Ilfov, unde au interacționat cu 1095 de persoane, respectiv 1004 elevi, 77 de cadre didactice și 14 părinți.

Activitățile informativ-preventive s-au desfășurat în scopul prevenirii infracțiunilor comise cu violență în mediul școlar și nu numai, pentru prevenirea faptelor ce fac obiectul bullyingului/cyberbullyingului, pentru prevenirea și combaterea consumului de substanțe psihoactive în școală și în zonele adiacente, dar și pentru prevenirea oricăror fapte de natură penală și contravențională, ce ar putea fi săvârșite în unitățile de învățământ.

În ceea ce privește consumul și traficul de substanțe psihoactive, polițiștii ilfoveni au pus accent pe informarea elevilor de liceu, a profesorilor și părinților cu privire la vulnerabilitățile acestui fenomen, la riscurile și consecințele traficului și consumului de substanțe interzise, atât de punct de vedere social și medical, cât și din punct de vedere al răspunderii penale.

În cadrul activităților s-a discutat despre modul în care consumul de droguri afectează sănătatea (fizic, mental și emoțional), despre cum afectează comportamentul și statutul social, atât la școală cât și mediul social și familial. Profesorii și părinții au primit recomandări de a discuta din timp cu cei mici, despre riscurile consumului de droguri, de a le explica acestora, pe înțelesul lor, efectele negative ale consumului de substanțe interzise, totodată fiind informați și cu privire la comportamentul pe care îl dezvoltă și îl manifestă persoanele consumatoare de astfel de substanțe.

Discuții interactive au fost purtate și pe segmentele bullyingului și cyberbullyingului, elevii fiind informați cum să se protejeze de astfel de situații, iar în cazurile în care pot deveni victime, să discute cu părinții, și profesorii, cu persoanele de încredere, ori cu polițiștii.

Polițiștii ilfoveni vor continua desfășurarea acestor activități, pentru a preîntâmpina consecințele consumului și traficului de droguri, ale bullyingului/cyberbullyingului, ale violenței în școli și în afara unităților de învățământ.

Alte activități:

Profesia de polițist prezentată elevilor de la Liceul Teoretic „Radu Popescu” din Popești Leordeni pe 12 martie a.c.

La data de 12 martie, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, prin structurile de specialitate, respectiv Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității,  Biroul Siguranță Școlară, Serviciul Pregătire Profesională, Serviciul Resurse Umane, Serviciul Acțiuni Speciale, Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic și un echipaj chinotehnic, a organizat o activitate de informare și promovare a profesiei de polițist,

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente