Activităţi preventive desfăşurate de poliţiştii buzoieni pe 18 martie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Buzău

În ziua de 18 martie a.c., polițiști din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară, au desfăşurat activităţi cu caracter preventiv la Școala Gimnazială ”Vasile Aldea” Zorești.

Activităţile au avut ca scop prevenirea comportamentului violent, prevenirea portului sau folosirii fără drept de obiecte periculoase și cunoașterii legislației referitoare la răspunderea penală a minorilor.

Tema principală a discuţiilor a fost prevenirea victimizării minorilor prin recunoașterea situaţiilor de pericol în care aceştia ar putea fi implicaţi din cauza necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente.

Activitatea a vizat și informarea și conștientizarea în rândul elevilor a drepturilor, responsabilităților acestora, consecințelor juridice ale comportamentelor antisociale, cu precădere ale comportamentelor ce pot cauza și întreține violența școlară.

De asemenea, a fost abordată și problematica anturajului, elevilor fiindu-le atrasă atenţia asupra informaţiilor pe care le aduc la cunoştinţă persoanelor cu care interacţionează, printre aceştia putându-se ascunde şi cei certaţi cu legea. Discuţiile s-au finalizat prin câteva îndrumări adresate de poliţişti atât elevilor, cât şi cadrelor didactice pentru ca, împreună, să fim parte la o comunitate sigură şi echilibrată.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente