Activități preventive desfășurate de polițiști pentru un mediu sigur pentru elevii sătmăreni

Filtrează după județ

Desfășurată în: Satu Mare

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța școlară sunt preocupați constant de siguranța elevilor și cadrelor didactice, contribuind la crearea unui mediu de învățare armonios, bazat pe respectarea legii și încurajarea relaționării pozitive între actorii sociali implicați în actul educațional. In sprijinul acestui deziderat, polițiștii din structurile de siguranță școlară au organizat și susținut 35 de activități preventive în prima săptămână de școală din acest an, principalele teme abordate fiind prevenirea consumului de droguri și a infracțiunilor asociate și violența școlară.

Activitățile s-au adresat cu precădere elevilor de liceu din Satu Mare, Carei, Ardud dar și elevilor de gimnaziu din anii terminali de la școlile din Negrești-Oaș, Vama, Craidorolț, peste 650 de copii beneficiind de informare.

Cu sprijinul Primăriei Orașului Negrești-Oaș, joi, 11 ianuarie 2024, la sala de evenimente a primăriei a fost organizată o amplă manifestare dedicată prevenirii consumului de droguri în rândul tinerilor.
Acțiunea a fost susținută de polițiști de siguranță școlară, prevenire, specialiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și medici specialiști și s-a adresat unui număr de peste 200 de elevi de gimnaziu, din 3 școli: Școala Gimnazială nr.1 , Școala Gimnazială nr.3, respectiv Școala Gimnazială Vama.

Materialele prezentate, cât mai ales împărtășirea experiențelor directe ale polițiștilor ce instrumentează cazuri de trafic de droguri, au reușit să sensibilizeze mare parte din publicul prezent.

Evenimentul face parte dintr-o serie de manifestări publice organizate de IPJ Satu Mare în cadrul proiectului ,,Un strigăt de ajutor” inițiat de Biroul Siguranța Școlară, fiind prima colaborare a acestei structuri cu Colegiul Medicilor din România, filiala Satu Mare, având ca scop crearea unei perspective multidisciplinare vizând prevenirea consumului de droguri și înțelegerea factorilor de vulnerabilitate ce conduc spre astfel de comportamente.

De asemenea, au fost continuate activitățile din proiectul ,,Adolescență fără dependență” derulat de IPJ Satu Mare prin Biroul Siguranță Școlară, în parteneriat cu Penitenciarul Satu Mare, sesiunile de informare fiind îmbinate cu vizite și întâlniri între elevi și persoane încarcerate, care au trăit experiența unor multiple dependențe.
În această perioadă, polițiștii de siguranță școlară au interacționat cu elevii Liceului German Johann Ettinger, Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu din Carei și Liceul cu Program Sportiv.

Prevenirea rămâne o componentă de bază în dezvoltarea unui spațiu sigur și propice educației formale, în acest sens polițiștii de siguranță școlară își propun să contribuie activ la asigurarea unui mediu sigur pentru elevi, sprijinind misiunea instituțiilor, cadrelor didactice și părinților de a forma caractere și valori solide tinerei generații.

Alte activități:

Activități ale polițiștilor sătmăreni, premergătoare Zilei Poliției Române

Joi, 21 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, în parteneriat cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare și reprezentanți ai Cubul Moto BLUE KNIGHTS ROMÂNIA V au desfășurat un nou eveniment premergător marcării Zilei Poliției Române, gazdele fiind elevii de gimnaziu și liceu,

Citește tot »

Activități ale polițiștilor sătmăreni pentru promovarea profesiei de polițist din 19 martie a.c.

Premergător marcării Zilei Poliției Române, în data de 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, Serviciul Acțiuni Speciale și Biroul Siguranța Școlară au fost invitații elevilor din ciclul primar și gimnazial ai Școlii Gimnaziale ,,Octavian Goga” Satu Mare la un eveniment axat pe promovarea profesiei de polițist.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente