Activități preventive desfășurate de polițiști în școlile din județul Iași

Filtrează după județ

Desfășurată în: Iași

La data de 31 ianuarie 2024, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași împreună cu poliţişti din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași şi Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au acţionat pe raza de competenţă a Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani pentru creşterea gradului de siguranţă școlară, prevenirea delincvenţei juvenile şi a absenteismului şcolar.

În cadrul acțiunii ce a vizat atât incinta unităților de învățământ, cât și zona adiacentă a acestora, polițiștii au organizat și desfășurat 12 activități educativ – preventive în cinci unități de învățământ, fiind abordate teme, precum:

  • problematica plecatului de acasă al minorilor fără acordul şi fără informarea persoanelor de referinţă; prevenirea consumului şi traficului de droguri (aspecte legislative, cauzele şi consecinţele consumului de substanţe psihoactive);
  • prevenirea traficului de persoane (cauzele traficului de persoane, influenţele anturajului, formele de exploatare şi modalităţi de recrutare ale victimelor);
  • informarea cu privire la infracţiunile contra persoanei, cu accent pe prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor;
  • conştientizarea elevilor cu privire la fenomenul criminalităţii şi impactul acestuia asupra lor, asupra familiei şi societăţii.

Au participat 459 de persoane (în principal elevi și cadre didactice), fiind distribuite 200 de materiale cu caracter informativ – preventiv.

Alte activități:

Activități preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 23 aprilie a.c.

La data de 23 aprilie 2024, în baza Proiectului de prevenire a violenţei psihologice-bullying ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING și a acțiunii BLOCADA, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași și Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au organizat o serie de activități  informativ – preventive la Școala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” din Iaşi.

Citește tot »

Activitate preventivă a polițiștilor ieșeni pe 18 aprilie a.c.

La data de 18 aprilie 2024, conform Proiectului ,,R.E.S.P.E.C.T.” ONLINE ŞI OFFLINE, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași au organizat şi desfăşurat o activitate informativ – preventivă cu elevii Colegiului Economic Administrativ Iaşi, prezenţi la sediul Bibliotecii Judeţene ,,Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Citește tot »

Activitate preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 16 aprilie a.c.

La data de 16 aprilie 2024, în baza Programului cadru de prevenire a infracţiunilor contra persoanei cu accent pe prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, a Proiectului de prevenire a violenţei psihologice – bullying „ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING” şi a Campaniei pentru prevenirea consumului şi traficului de droguri în unităţile de învăţământ preuniversitar, intitulată ,,ALEGERI ÎNŢELEPTE”

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente