Activități preventive desfășurate de polițiști în școlile din Ialomița pe 18 ianuarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Ialomița

În cursul zilei de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități informativ-preventive, la Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza din municipiul Slobozia și la Școala Gimnazială Ion Roată.

În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea violenței și a fenomenului de bullying în unitățile de învățământ.

Activitatea s-a desfăşurat pe baza unui dialog, fiind abordate problemele specifice temelor prezentate, precum şi alte probleme cu care se confruntă elevii.

Totodată, au fost prezentate aspecte privind riscurile asociate consumului de substanțe care creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Astfel, elevii au fost informați cu privire la dimensiunea, formele de manifestare și consecințele consumului de droguri, modalitățile de îmbunătățire a capacității de identificare timpurie a victimelor/potențialelor victime ale traficului și consumului de droguri, infracțiunile asociate consumului sau traficului de droguri și limitele răspunderii penale, promovarea unor modele pozitive de conduită școlară și extrașcolară, ca unică alternativă pentru reducerea victimizării în cazul traficului și consumului de droguri.

Un aspect important l-a reprezentat şi informarea elevilor cu privire la răspunderea penală și contravențională, precum și consecințele actelor de violență fizică sau psihologică-bullying în unitățile de învățământ. La activitate au participat elevi ai claselor a VI-a, a VII-a și ai VIII-a precum și ai claselor a IX-a X-a, a XI-a, a XII-a și 2 cadre didactice.

Alte activități:

Activitate prevenitivă la Școala Gimnazială Nr. 3 din Slobozia

O activitate de amploare a dat startul azi activităților educative ” altfel” cu sprijinul Inspectoratului de Politie al Județului Ialomița. Astfel elevii școlii au participat la ateliere de lucru sau de informare, explorând atat tainele criminalisticii, ale circulației rutiere sau ale comunicațiilor cat si lucrul cu câini antrenați sau au discutat despre siguranța in scoala.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente