Activități preventive desfășurate de polițiști în Miercurea-Ciuc

Filtrează după județ

Desfășurată în: Harghita

În cadrul unui proiect demarat la sfârșitul anului 2023 pentru diminuarea fenomenului de violență fizică în unitățile de învățământ, polițiștii Biroului Siguranța Școlară Harghita au desfășurat două activități preventive la un liceu din Miercurea-Ciuc.

Elevilor  le-au fost prezentate materiale video ce conțineau mesaje informative, cu scopul conștientizării fenomenului de violență în mediul școlar, modul de intervenție și gestionare a unor astfel de cazuri, respectiv sancționarea faptelor de acest gen.

Bullying-ul este definit ca fiind o serie de comportamente prin care cineva face sau spune în mod repetat lucruri pentru a răni sau supăra o altă persoană, sau pentru a o intimida.

Fenomenul este destul de greu de identificat, fiind confundat de cele mai multe ori cu conflictele normale dintre colegi, motiv pentru care polițiștii, în cadrul acestor activități, le-au explicat elevilor care ar putea fi elementele de care trebuie să țină cont pentru a recunoaște și a preveni acest tip de violență.

De asemenea, cyberbullying-ul este un alt fenomen căruia elevilor le-a fost recomandat să-i acorde importanță, dat fiind faptul că acesta se produce în mediul virtual și i-ar putea afecta emoțional perioade îndelungate de timp.

Tinerii au participat activ la discuțiile cu polițiștii și au fost îndemnați să își exprime părerile în ceea ce privește violența în școală.

Totodată, s-a pus accent pe promovarea unui comportament respectuos în cazul unor divergențe de opinii și pe comunicarea nonviolentă.

 De aceste activități au beneficiat aproape 40 de elevi și cadre didactice.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente