Activități preventive desfășurate cu ocazia „Zilei Siguranței pe Internet” în județul Constanța

Filtrează după județ

Desfășurată în: Constanța

Data de 6 februarie este marcată, la nivel mondial, ca „Ziua Siguranței pe Internet”. Cu această ocazie, polițiști din cadrul Serviciului Siguranța Școlară și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități preventive în rândul elevilor de la Liceul Energetic, Liceul Economic Virgil Madgearu și Liceul Tehnologic UCECOM Spiru Haret din municipiul Constanța.

La activitate au participat aproximativ 140 de elevi, care s-au dovedit deosebit de receptivi și cărora colegii noștri le-au explicat cum să utilizeze internetul astfel încât să fie în siguranță.

Principalele teme abordate în cadrul discuțiilor au fost  criminalitatea informatică și pornografia infantilă, elevilor fiindu-le oferite sfaturi pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni.

Pentru a fi în siguranță pe internet, polițiștii îți recomandă:

  • Stabilește parole sigure al conturilor pe care le utilizezi și nu le divulga altor persoane!
  • Fii prudent cu persoanele pe care le-ai cunoscut în mediul online, deoarece nu tot ceea ce citești sau vezi pe internet este real!
  • Nu divulga străinilor adresa de domiciliu, a școlii sau date personale!
  • Nu trimite fotografii cu tine sau cu membrii familiei persoanelor pe care nu le cunoști!
  • Discută cu părinții sau cu cineva apropiat dacă observi ceva neobișnuit în activitatea din mediul online!

Alte activități:

Activități preventive desfășurate de polițiștii din Constanța pe 2 mai a.c.

La data de 2 mai a.c., polițiștii Serviciului Siguranța Școlară și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din Poliția Română, au desfășurat o acțiune de prevenire a furturilor din genți, poșete și buzunare, a consumului de substanțe interzise și a faptelor săvârșite cu violență, în rândul turiștilor din stațiunea Vama Veche.

Citește tot »

Activități preventive desfășurate de polițiștii constănțeni în colaborare cu polițiști din cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității pe 26 aprilie a.c.  

La data de 26 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Siguranța Școlară și Prevenirea Criminalității au desfășurat o acțiune de prevenire a bullying-ului, a consumului de substanțe interzise, a violenței și de educație rutieră, la Școala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteazu Constanța.

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente