Activități preventive desfășurate cu ocazia Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Şcoală pe 30 ianuarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Cluj

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Cluj, împreună cu polițiștii de pe raza municipiului Gherla au organizat activități preventive în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar din mediul rural de pe raza municipiului Gherla.

Alături de peste 150 de elevi, polițiștii au desfășurat activități informativ-educative pentru prevenirea faptelor comise cu violență și constientizarea consecințelor acestora.

Întâlnirile au fost interactive, elevii manifestând interes pentru subiectele abordate.

De asemenea, aceștia au descris diverse evenimente pe care le-au întâlnit, adresând polițiștilor întrebări ale căror răspunsuri au venit în sprijinul minorilor.

Totodată, ieri, 31 ianuarie a.c., în contextul Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Şcoală s-a dat startul unui concurs de creație cu tema ”Siguranța școlară”.

Concursul se desfășoară în perioada 30 ianuarie – 25 martie 2024 și se adresează elevilor din cadrul a 5 unități de învățământ.

Activitatea constă în realizarea unui logo și slogan de însoțire pe tema menționată și reprezintă o nouă etapă în cadrul campaniei demarate la nivel național pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar denumită „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”.

Campania se derulează pe tot parcursul anului școlar, respectiv în perioada 21.01-21.06.2024.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente