Sari la conținut

Activități preventive derulate de polițiști în școlile din județul Vrancea cu ocazia Zilei „Discriminare Zero”

Desfășurată în: Vrancea

Cu ocazia Zilei „Discriminare Zero” (Zero Discrimination Day), care este celebrată anual pe 1 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea – Biroul Siguranța Școlară au desfășurat o serie de activități educaționale dedicate promovării toleranței, respectului reciproc și soluționării conflictelor prin dialog, în cadrul unităților de învățământ din județ.

O astfel de activitate a avut loc și la Școala Gimnazială „Ion Basgan”, unde elevii au fost implicați într-o serie de dezbateri și jocuri de roluri. Aceste activități au avut ca scop conștientizarea copiilor asupra formelor subtile de discriminare și a consecințelor profunde pe care aceasta le poate avea asupra unei persoane.

Polițiștii au fost ghizi în procesul educativ, ajutându-i pe elevi să înțeleagă că fiecare dintre noi poate contribui la construirea unui mediu mai tolerat și mai incluziv, atât în școală, cât și în comunitatea în care trăim. Aceștia au încurajat discuțiile deschise și au răspuns întrebărilor elevilor, oferind exemple concrete despre cum pot combate discriminarea și cum pot promova o atmosferă de respect și acceptare în cadrul grupurilor lor.

Acest tip de activități educaționale au rolul de a sprijini dezvoltarea unui climat școlar bazat pe înțelegere și toleranță, contribuind la formarea unei generații responsabile, capabile să combată prejudecățile și să promoveze un comportament civilizat și respectuos față de ceilalți.

Alte activități:

Polițiștii de la Biroul Siguranța Școlară Vrancea au oferit „mărțișoare preventive ” elevelor și cadrelor didactice

Siguranța în mediului școlar reprezintă un obiectiv prioritar al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, astfel de la începutul lunii martie a.c.  polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară,  au realizat 73 de activități educaționale  în unitățile de învățământ, dintre acestea 54 în mediul urban și 19 în mediul rural,  cu un total de 2155 beneficiari. Activități desfășurate în cadrul campaniei “Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția.”

Citește tot »
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului.

Articole recente