Activități preventive ale polițiștilor în școlile din Harghita în perioada 18-19 martie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Harghita

A treia săptămână din luna lui Mărțișor a debutat cu activități de prevenire a violenței și a consumului de droguri, în școlile din județ.

Astfel, luni și marți, 18 și 19 martie 2024, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Harghita au fost prezenți în mijlocul elevilor de gimnaziu din unități de învățământ din Lunca de Sus și Remetea, unde le-au prezentat, atât elevilor cât și cadrelor didactice prezente la activitate, informații despre fenomenul de bullying, dar și despre violența în școli sub toate aspectele ei și prevenirea consumului de substanțe interzise.

Elevilor le-au fost comunicate informații cu privire la modalitățile de identificare a bullying-ului, prevenirea unor situații vulnerabile precum și răspunderea penală a minorilor.

În ceea ce privește prevenirea consumului de substanțe interzise, celor aproximativ 200 de beneficiari le-au fost făcute cunoscute, prin intermediul jocului, efectele negative pe care le pot avea acestea asupra stării de sănătate, atât fizice cât și psihice, asupra relațiilor de familie și chiar a libertății.

Tinerii au fost provocați să participe activ la activități și au realizat mesaje prin intermediul cărora
și-au exprimat propriile opinii despre ce înseamnă consumul de droguri și cum arată viața fără ele. Concluzia mesajelor tinerilor sunt scurte dar precise – o viață fără droguri și fără bullying aduce bucurie, zâmbete, sănătate (și lista poate continua), pe când consumul acestor substanțe și prezența unor astfel de fenomene poate duce la o viață fără sens și fericire.

Alte activități:

Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente