Activități preventive ale polițiștilor ieșeni din 7 februarie a.c.

Filtrează după județ

Desfășurată în: Iași

La data de 07 februarie a.c., poliţiştii din cadrul I.P.J Iaşi – Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciului Investigații Criminale și Biroului de Siguranța Școlară au organizat şi desfăşurat o activitate preventivă la Centrul Rezidențial M. Sadoveanu din mun. Pașcani, în cadrul proiectului „Plecatul de acasă nu este o soluție”, în scopul reducerii riscului de victimizare.

Cu această ocazie, poliţiştii au transmis informații privind siguranța personală în familie, la școală pe stradă, pentru a nu deveni victima infracțiunilor, siguranța în mediul online.

Totodată, polițiștii au transmis informații în ceea ce privește prevenirea traficului de persoane, punând accent pe anturaj și influențele acestuia, formele de exploatare, cauze, modalități de recrutare și recomandări preventive.

De asemenea, în cadrul proiectului „Reducerea vulnerabilităților la traficul de persoane în scopul exploatării prin muncă a cetățenilor români aflați în țară și în afara granițelor României„, au organizat şi desfăşurat o activitate preventivă  în scopul prevenirii traficului de persoane.

Prin această activitate, s-a urmărit prevenirea traficului se persoane, în special traficul de minori prin creșterea gradului de informare, cu accent pe exploatare sexuală,  exploatarea prin muncă și obligarea la cerșetorie.

La activități au participat aproximativ 30 de minori și 12 reprezentanți din cadrul Centrului Rezidențial M. Sadoveanu.

Alte activități:

Activități preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 23 aprilie a.c.

La data de 23 aprilie 2024, în baza Proiectului de prevenire a violenţei psihologice-bullying ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING și a acțiunii BLOCADA, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași și Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au organizat o serie de activități  informativ – preventive la Școala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” din Iaşi.

Citește tot »

Activitate preventivă a polițiștilor ieșeni pe 18 aprilie a.c.

La data de 18 aprilie 2024, conform Proiectului ,,R.E.S.P.E.C.T.” ONLINE ŞI OFFLINE, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Iași au organizat şi desfăşurat o activitate informativ – preventivă cu elevii Colegiului Economic Administrativ Iaşi, prezenţi la sediul Bibliotecii Judeţene ,,Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Citește tot »

Activitate preventive desfășurate de polițiștii ieșeni pe 16 aprilie a.c.

La data de 16 aprilie 2024, în baza Programului cadru de prevenire a infracţiunilor contra persoanei cu accent pe prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, a Proiectului de prevenire a violenţei psihologice – bullying „ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING” şi a Campaniei pentru prevenirea consumului şi traficului de droguri în unităţile de învăţământ preuniversitar, intitulată ,,ALEGERI ÎNŢELEPTE”

Citește tot »
Categorii populare
Semnalare eveniment:

Serviciul Unic de urgență - 112

În cazuri grave, care reprezintă o urgență: semnalați telefonic prin Serviciul Național Unic de Apel de Urgenţă 112

Numărul UNIC național pentru copii

pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare şi exploatare a copilului.

Articole recente